Gündem Son dakika! Ankara'da eski bakanlık çalışanlarına FETÖ operasyonu!

Son dakika! Ankara'da eski bakanlık çalışanlarına FETÖ operasyonu!

23.05.2018 - 08:51 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör suçları soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında;Ekonomi ve Aile bakanlığı eski personeli 11 kişiye yönelik olarak şüphelilerin bylock kullanıcısı oldukları gerekçesi ile gözaltı kararı verilerek operasyon başlatıldı. Konya merkezli 23 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda da 70 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi. Muğla merkezli 5 ilde de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada  kapsamında hakkında  gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden 2'si yakalandı.

Son dakika Ankarada eski bakanlık çalışanlarına FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY ile irtibatlı kurumlarda çalıştığı belirlenen kişiler ile ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen Aile ve Sosyal Politikalar ile Ekonomi Bakanlıklarının eski çalışanları hakkında soruşturma başlattı.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgütle irtibatlı kurumlarda çalıştığı belirlenen 28 şüpheli ile ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen Aile ve Sosyal Politikalar ile Ekonomi Bakanlıklarının eski çalışanı 11 şüphelinin adreslerine operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında 13 şüphelinin gözaltına alındığı, diğerlerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

MUĞLA'DA 10 ŞÜPHELİDEN 2'Sİ YAKALANDI

Muğla merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden 2'si yakalandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve örgüt elebaşının talimatıyla kapatılan Bank Asya'ya para yatırdıkları öne sürülen 10 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Muğla merkezli Kahramanmaraş, Manisa, Mardin ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 2 şüpheli gözaltına alındı.

Diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.