Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Öğren de öyle gel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Öğren de öyle gel

24.02.2019 - 15:05 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen  mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Proje çalışmaları devam eden millet bahçemizin yapımına bu yıl başlıyoruz. Fakat CHP bu işten anlamıyor. Park alanlarını ormanlık alanlarını millet bahçesiyle karıştırıyor bu zavallılar. Dersini iyi çalış öğren de öyle gel" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan sert tepki: Öğren de öyle gel

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de eski Hava İkmal Bakım Merkezi'nin bulunduğu 1 milyon 260 bin metrekarelik alana bir millet bahçesi kuracaklarını belirterek, "Proje çalışmaları devam eden millet bahçemizin yapımına bu yıl başlıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Konuşmasına tüm Kayserilileri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'nin üretimi, ticareti, sanayisiyle ve hepsinden önemlisi insanıyla Türkiye'nin iftiharı olduğu söyledi.

"Nasılsınız gadasını aldıklarım? Tavatırca mıyız?" ifadesini kullanan Erdoğan, vatandaşlara, "31 Mart'ta fitne oyunlarını bir kez daha bozuyor muyuz,?", bir kez daha hesabımızı, kitabımızı sağlamca yapıyor muyuz, bir kez daha milli iradeye sahip çıkıyor muyuz, bir kez daha tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor muyuz, bir kez daha gönül belediyeciliği diyor muyuz, büyükşehirde ve 12 ilçemizde AK Parti'yi, 4 ilçemizde Cumhur İttifakı'nı destekliyor muyuz?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan olumlu yanıt almasının ardından, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Maşallah. İşte her alanda cesareti Erciyes kadar yüce, gönlü ovaları kadar geniş, yüreği tunç gibi sağlam Kayseri'ye de bu yakışır. Önce AK Parti'li kardeşlerime sesleniyorum, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Rabiamızla Türkiye'ye sesleneceğiz, birlikte, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve hep birlikte inşallah Türkiye. Bu birliğimiz, bu beraberliğimiz zillet ittifakını çökertecek. Onları, nasıl terör örgütlerini açtıkları çukurlara gömdüysek, şimdi de sandıklara gömmeye hazır mıyız?"

Kayseri'nin hizmetin anlamını ve kendilerinin şehre hangi hizmetleri getirdiğini çok iyi bildiğini dile getiren Erdoğan, bugüne kadar Kayseri'ye 26 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan sert tepki: Öğren de öyle gel

Eğitimde 4 bin 633 yeni derslik kazındırdıklarını ve 70 bine yakın üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü şehre üçüncü devlet üniversitesi olan Kayseri Üniversitesini de kurduklarını belirten Erdoğan, yüksek öğrenim öğrencileri için 6 bin 670 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını, gelecek birkaç yıl içinde Kayseri ve Develi'de toplamda 2 bin 250 kişi kapasiteli 3 yurt binası daha açacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Kayseri'ye farklı branşlarda spor tesisleri kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, Kayseri Gençlik Merkezi'nin yapımının, Talas Gençlik Merkezi'nin ihalesinin, Develi Gençlik Merkezi'nin proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"DERSİNE İYİ ÇALIŞ ÖĞREN DE GEL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de kurulacak millet bahçesi konusunda da şunları kaydetti:

""Eski Hava İkmal Bakım Merkezinin bulunduğu 1 milyon 260 bin metrekarelik alana bir millet bahçesi kuruyoruz. Proje çalışmaları devam eden millet bahçemizin yapımına bu yıl başlıyoruz. Fakat CHP bu işten anlamıyor. Park alanlarıyla, piknik alanlarını millet bahçesiyle karıştırıyor bu zavallılar. 'Bütün piknik alanları, bütün ormanlık alanlar bunların hepsi milletin bahçesi, niye ayrımcılık yapıyorsunuz' diyor bir tane CHP'li aday, hem de İstanbul'un belediye başkan adayı. Dersine iyi çalış, öğren de öyle gel. Bu millet bahçesi projesinin esprisi farklı. Millet, millet illet değil. Buraya bu milletin her ferdi gelebilir."

Haberin Devamı

Millet bahçesinin içerisine büyükçe bir millet kıraathanesi inşa edileceğini de vurgulayan Erdoğan, gençlerin buradan 24 saat boyunca faydalanabileceğini ifade etti. Erdoğan, "Böylece burada bu devasa millet bahçemizle inşallah Kayseri yeni bir sürece girecek." dedi.

Kayseri'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına ve engellilere yaklaşık 2 milyar lira tutarında destek verdiklerini anlatan Erdoğan, sağlık alanında 15'i hastane olmak üzere 45 tesisi şehre kazandırdıklarını aktardı.

Kayseri Şehir Hastanesi'nin bin 607 yatak kapasiteli olduğunu belirten Erdoğan, vatandaşlara "Nasıl memnun musunuz? Güzel mi?" diye sordu. Olumlu yanıt alan Erdoğan, Ankara'da da şehir hastanesinin hizmete alındığını hatırlattı.

Ankara'daki hastaneye gelen bir vatandaşın tedavisinin sona ermesinin ardından taburcu olacağı sırada doktorlara "Hocam ben burada bir 3-4 gün daha kalayım" dediğini aktaran Erdoğan, "İşte şu anda bu hastanelerimiz gerçek şifahane oldu. Bay Kemal SSK'nın Genel Müdürü olduğu zaman bu hastanelerin durumu neydi? Sağlam girersin, hasta çıkarsın ama şimdi durum öyle değil. Şimdi ilçelerimize varıncaya kadar hastaneler yaptık, hala yapıyoruz, yapacağız. Niye? Benim vatandaşım işte bunlara layık, bu güzel hastanelere layık. Bu millet Kanuni'nin torunu 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' biz oradan alıyoruz ilhamı." diye konuştu.

Haberin Devamı

"BUNLARI SANDIĞA GÖMECEĞİZ"

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben milletime bunu özellikle hatırlatmak istiyorum. 31 Mart'ta gelin bunlara dersini toptan verelim. 'Kürdistan'da oylar HDP'ye, batıda da AK Parti ve MHP'yi yok etmek için çalışacağız.' diyorlar. Öyleyse biz daha çok çalışacağız ve bunları sandığa gömeceğiz." dedi.

Alandaki vatandaşlara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde gazeteci Savaş Ay'ın yaptığı programı izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben bunları konuşmaktan bıktım, utanıyorum, milletime havale ediyorum. Ekranları başında izleyen tüm milletime sesleniyorum. 31 Mart'ta işte bu CHP'ye, bu Kılıçdaroğlu'na ve onun, terör örgütünün destekçisi olan parti ile nasıl sırt sırta girdiğini gösterelim. Şu anda beraber oldukları partinin eş başkanı ne diyor, biliyor musunuz? Çok enteresan, 'Biz Kürdistan'da oylarımızı HDP'ye vereceğiz.' Türkiye'de, 'Kürdistan' diye bir bölge var mı? Peki bu bay Kemal, bu açıklamayı yapanlarla nasıl oluyor da beraber yürüyor? Bu İYİ Parti nasıl oluyor da bu ülkeyi bölmek isteyenlerle beraber yürüyor? Ben milletime bunu özellikle hatırlatmak istiyorum. 31 Mart'ta gelin bunlara dersini toptan verelim. 'Kürdistan'da oylar HDP'ye, batıda da AK Parti ve MHP'yi yok etmek için çalışacağız.' diyorlar. Öyleyse biz daha çok çalışacağız ve bunları sandığa gömeceğiz."

Tüm coğrafi bölgelerde daha çok çalışacaklarını belirten Erdoğan, Kayseri'ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan sert tepki: Öğren de öyle gel

Kentte sağlık alanında 32 ayrı tesisin yapım ve ihale sürecinde olduğunu anlatan Erdoğan, "Kayseri'de 17 bin 790 konutluk projeyi hayata geçirdik. İmar barışıyla 136 bin Kayserili vatandaşımızın sıkıntısını çözdük. Gıyasiye Medresesi, Melikgazi Hunat Hatun Medresesi ve Kümbeti'nin de aralarında bulunduğu 122 ata yadigarı eseri restore ettik. Vezirhan ve Reşadiye camilerinin restorasyonu devam ediyor." diye konuştu.

KAYSERİ'YE YENİ TERMİNAL BİNASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidara geldiklerinde ulaşımda 83 kilometrede devraldıkları bölünmüş yol uzunluğuna 532 kilometre daha ilave ettiklerini dile getirdi.

Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlantılı olarak Yerköy-Kayseri arasında da bir yüksek hızlı tren hattının proje çalışmasına başlandığını bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayseri için çok önemli olan bir diğer hızlı tren projemiz ise Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren projesidir. Hem yolcu hem de yük taşımacılığı yapılacak hattın sondaj çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlanacak. Kayseri-Niğde-Mersin-Osmaniye demiryolu hattını ve Ankara-Kırıkkale-Sivas demiryolu hattını da elektrikli hale getirerek modernize ediyoruz. İki hattın modernizasyonunu da bu yıl bitiriyoruz. Kayseri-Boğazköprü Lojistik Merkez projemizin birinci etabı tamamlandı, ikinci etap yapımı için de ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor. Anafartalar-Palas Raylı Sistem Hattı'nın birinci etabı olan Anafartalar Yüksek Hızlı Tren Garı bölümünün projeleri bitti, yakında inşasına başlıyoruz."

Erdoğan, Kayseri Havaalanı'nın yolcu trafiğinin 16 yıl önce 324 bin iken geçen yıl 2 milyon 189 bine ulaştığına dikkati çekerek, "Kayseri Havalimanımızın mevcut terminal binası artık bu yoğunluğu kaldıramıyordu hemen kolları sıvadık ve Kayseri Havalimanımıza yeni bir terminal binası yapmak için çalışmalara başladık. Kayseri'ye 8 baraj ve 4 gölet inşa ettik,. 3 de baraj inşa ediyoruz." bilgilerini verdi.

"YİNE AYNI İTTİFAKLA BOZDUK"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, özellikle de başörtüsü konusunda Mecliste yaptığımız çalışmalarda, Anayasa değişikliklerinde yine Cumhur İttifakı vardı. '411 el kaosa kalktı' manşeti atmışlardı, işte o 411 el aslında ne diyordu, Cumhur İttifakı diyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimini, 367 garabetiyle kaosa çevirmeye çalışanların oyununu yine aynı ittifakla bozduk." dedi.

Kayseri'de inşa ettikleri sulama tesisleriyle 490 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını belirten Erdoğan, yapımı süren 7 sulama tesisiyle toplam 286 bin dekar araziyi daha sulayacaklarını söyledi.

İnşa ettikleri tünelle, Zamantı Irmağı'ndan Develi Ovası'na su aktardıklarını ifade eden Erdoğan, şehre bir teknopark, 13 Ar-Ge, bir de tasarım merkezi kurduklarını aktardı.

Kayserili girişimcilere toplam 11,3 milyar lira yatırım teşviki verdiklerini anlatan Erdoğan, sağladıkları desteklerle 33 binden fazla Kayseriliye ilave istihdam imkanı oluşturduklarını, 77 bin Kayserili iş yeri sahibine toplam 1,5 milyar lira tutarında SGK prim teşviki verdiklerini vurguladı.

Kayseri'nin de bu çabaların karşılığını verdiğini aktaran Erdoğan, kentin geçen yıl yaptığı 2,1 milyar dolarlık ihracatla ihracatını en çok artıran illerden biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan sert tepki: Öğren de öyle gel

"DOĞRU KONUŞ DOĞRU, BAY KEMAL"

Çiftçilere verdikleri desteklerden bahseden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bay Kemal 'Çiftçiler aç, susuz, ellerinden topraklar alındı' diyor. Yazık yazık. Doğru konuş doğru, Bay Kemal. Biz sadece Kayserili çiftçilerimize 1,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Kayseri'de Kocasinan, Melikgazi, Palas, Hacılar, İncesu, Develi, Bünyan, Yahyalı, Yeşilhisar ve Ağırnas'a doğal gaz arzını sağladık. Şimdi bu yıl Tomarza'ya da doğal gazı inşallah veriyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Kayserililerle el ele gönül gönüle vermeye devam ederek, şehrimize daha çok hizmet getireceğiz. Cumhurbaşkanı, Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı ve ilçe belediye başkanları el ele vereceğiz ve Kayseri'yi şu anda bulunduğu yerden daha da ilerilere götüreceğiz. Kayseri lafa değil icraata bakar. Kayseri işini sağlama alır."

Daha sonra Gesi Bağları türküsünün sözlerini okuyan Erdoğan, "Tamam mı, devam mı? Durmak yok. Kayseri bizim halimizden anlar biz de Kayserilinin halinden anlarız. Tabii halimizi bilmeyenler de yok değil. İşte onlara da diyoruz ki size de bize de ölüm var, gelin yanımıza birlikte yürüyelim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beş dönem Kayseri'ye hizmet veren Mehmet Özhaseki'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu, hizmetlerine Ankara'da devam edeceğini söyledi.

Erdoğan, alandakilere, Ankara'daki tüm hemşehrilerinden ve yakınlarından Özhaseki'ye destek istemelerini söyledi.

Vatandaşlara, "31 Mart'ta bir kez daha hizmet siyasetini tercih ediyor muyuz, memleket işi gönül işi diyen kadrolarla yola devam ediyor muyuz, tercihimizi bir kez daha istikrar ve güvenden yana kullanıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, aldığı olumlu cevap üzerine "Rabb'im hepinizden razı olsun." dedi.

Seçime 35 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan, "Hanım kardeşlerim, durmak yok, çok çalışacağız değil mi? Kapı kapı dolaşacağız değil mi? Gençler, kapı kapı dolaşıyoruz değil mi? Dinlediklerinizi bilmeyenlere, duymayanlara anlatıyoruz değil mi?" diye sordu.

"BU KONUDA DA DEVRİM YAPTIK"

Erdoğan, Türkiye'de siyasi partilerin eskiden ittifaklar, koalisyonlar kurduğunu, ancak bunların hep seçimlerden sonra yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Seçimde tüm partiler birbirlerini kıyasıya hırpalar sonra da birlikte çalışmanın yollarını ararlardı. Biz Türkiye'de her alanda olduğu gibi bu konuda da devrim yaptık. Siyasetin mecrasını toptan değiştirerek, ittifakları seçim öncesine aldık. Milletimiz sandığa gittiğinde kimin kiminle birlikte yol yürüdüğünü biliyor, görüyor kararını ona göre veriyor. Türkiye'yi bu noktaya ülkemizin son 5-6 yılda yaşadığı hadiseler kaçınılmaz olarak getirmiştir. Yönetim sistemimizin değişmesi de bu sürecin bir neticesidir."

"BU İTTİFAK ADI KONMAMIŞ OLSA DA HEP VARDI"

MHP ile kurdukları Cumhur İttifakı'nın temellerinin çok daha gerilere uzandığını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz bu kardeşlerimizle Çanakkale ve Yemen türkülerini hüzünle söylerken, Necip Fazıl'ın, Arif Nihat Asya'nın, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okurken zaten ittifak içindeydik. İstiklal Marşı'mızı en gür sada ile aynı hissiyatla, aynı kararlılıkla okuyorduk. Bölücü terör örgütü ile yaptığımız mücadelede bu ittifak adı konmamış olsa da hep vardı. Şu anda bu CHP kiminle ittifak halinde? İstiklal Marşı'mızı söylemeyenlerle ittifak halinde. Bu CHP, bizim bayrağımızı kongrelerinde duvara asmayan BDP, HDP ile beraber. İYİ Parti de bunlarla ne yazık ki beraber. Biz buna üzülüyoruz. Kim, kiminle beraber yürüyor bu önemli. Onun için ne söylüyor büyüklerimiz, 'Söyle bana arkadaşını söyleyim sana kim olduğunu.' Öyleyse 31 Mart'ta Osmanlı tokatına sandıklarda var mıyız?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, özellikle de başörtüsü konusunda Mecliste yaptığımız çalışmalarda, anayasa değişikliklerinde yine Cumhur İttifakı vardı. Hatırlarsanız '411 el kaosa kalktı' manşeti atmışlardı, işte o 411 el aslında ne diyordu, 'Cumhur İttifakı' diyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimini, 367 garabetiyle kaosa çevirmeye çalışanların oyununu yine aynı ittifakla bozduk." değerlendirmesinde bulundu.

Bazı konularda sıkıntılar olsa da bunların aşıldığını vurgulayan Erdoğan, "Biz Cumhur İttifakı'nı pazara kadar değil mezara kadar kurduk inşallah. Bunu 15 Temmuz'da gördünüz, aynı şekilde 7 Ağustos'ta Yenikapı ruhu olarak yine gördünüz." diye konuştu.

NOTLAR

Mitinglerde kullandığı tırın içerisinde yer alan haritada, Kayseri’nin üzerini raptiye ile işaretleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması öncesinde ve sonrasında AK Parti’nin seçim şarkılarından olan "Nereden nereye"ye eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması öncesinde AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile AK Parti’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç da birer konuşma yaptı.

Konuşmasının ardından belediye başkan adaylarıyla vatandaşları selamlayan Erdoğan, vatandaşlara içerisinde çay olan kenevirden dokunmuş bez çanta dağıttı.

Erdoğan, kendisini çaya davet eden vatandaşlara, Hatay'a geçeceklerini belirterek, "Siz bana çay ikram ediyorsunuz ama ben size çayı ikram ettim, tatlı tatlı bu çayı için." dedi.

Mitinge Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve milletvekilleriyle MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok da katıldı.