Ekonomi Son dakika: İstanbullulara büyük müjde! Yıl sonu açılıyor...

Son dakika: İstanbullulara büyük müjde! Yıl sonu açılıyor...

21.09.2018 - 11:56 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nda incelemelerde bulundu. Turhan, "Eksik olan imalatlarımızı da tamamlayıp yıl sonunda bu projeyi İstanbulluların hizmetine sunacağız" dedi.

Son dakika: İstanbullulara büyük müjde Yıl sonu açılıyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın katılımıyla İstanbul Banliyösü Pendik- Maltepe hattında test sürüşleri başladı.

Haberin Devamı

Bakan Turhan, hattaki incemeler sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Yeni hat, istasyon ve sanat yapılarının işleri tamamlanmak üzeredir" diyen Turhan, "Gebze- Pendik arası kesimde T1 ve T2 Banliyö hatları istasyonları tamamlanmıştır. Sinyalizasyon sistemlerinin tesisi devam etmektedir. Projemizin gerçekleşme oranı yüzde 92 mertebesindedir. Banliyö hatlarının iyileştirilmesi tamamlandığında Gebze- Halkalı arası 3 hat olacak şekilde demiryolu teşkil edilecektir. 2 hat üzerindeki, Marmaray ile bütünleşmiş şekilde banliyö işletmesi yapılacaktır. 3'üncü hat üzerindeyse şehirlerarası ve yük taşımacılığı yapan yüksek hızlı tren işletmesi yapılabilecektir. Bu hattın hizmete girmesiyle Üsküdar- Sirkeci arasında seyahat süresi 4 dakikada olacaktır. Ayrılıkçeşme- Kazlıçeşme arası 13 buçuk dakika, Söğütlüçeşme- Yenikapı arası 12 dakikaya inecektir. Bostancı- Bakırköy arası 37 dakika, Gebze- Halkalı arası ise 115 dakikada seyahat edilebilecektir" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ, PROJEYİ YIL SONUNDA TAMAMLAMAK"

Haberin Devamı

Bakan Turhan projenin maliyeti ile ilgili olarak, "Projemizin maliyeti yaklaşık 1 milyar 394 milyon 460 bin 173 Avro'dur. Bugüne kadar projede 843 milyon 368 bin 670 Avro üstlenici firmaya ödeme yapılmıştır" dedi. Bakan Turhan, "Hedefimiz; bugün burada deneme sürüşlerini başlattık, bu yılın sonuna kadar deneme sürüşleri de bitecek. Eksik olan imalatlarımızı da tamamlayıp yıl sonunda bu projeyi İstanbulluların hizmetine sunacağız" diye konuştu.