Gündem Son Dakika: BM Kudüs tasarısı oylaması sonuçları belli oldu! İşte ülkelerin verdikleri oylar!

Son Dakika: BM Kudüs tasarısı oylaması sonuçları belli oldu! İşte ülkelerin verdikleri oylar!

21.12.2017 - 20:56 | Son Güncellenme:

Dünyanın merakla beklediği Kudüs oylalaması sonuçlandı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 172 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Kudüs oylamasında 128 kabul, 9 ret ve 35 çekimser oy kullanıldı. İşte Kudüs oylaması ile ilgili detaylar...

Son Dakika: BM Kudüs tasarısı oylaması sonuçları belli oldu İşte ülkelerin verdikleri oylar

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Türkiye ve Yemen'in teklifiyle yeni Kudüs tasarısını görüşmeye başladı. ABD'nin şantaj ve tehditleri arasında başlayan görüşmelerin ardından tarihi oylamaya geçildi..

172 ülkenin katıldığı oylamadan çıkan sonuçla birlikte, ABD lideri Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararı, 'yasa dışı' olarak tanındı. Ancak bu sonucun bağlayıcı tarafı yok.

İŞTE RET VEREN ÜLKELER

Oylamada ABD ve İsrail'in yanında Palau, Guatamala, Togo, Nauru, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya ülkeleri ret oyu verdi.

ÇEKİMSER OY VEREN ÜLKELER

Çekimser oy kullanan ülkeler arasında ise Çekya, Kanada, Arjantin, Fiji, Güney Sudan, Romanya, Polonya, Uganda, Panama, Filipinler, Meksika, Macaristan, Bosna-Hersek, Haiti, Jamaika, Kiribati, Kamerun, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Benin, Vanuatu, Trinidad Tobago, Malavi, Tualu, Solomon Adaları, Ruvanda, Paraguay, Kiribati, Lesotho, Litvanya, Bhutan, Benin, Avustralya ve Antigua ve Barbuda ülkeleri yer aldı.

Haberin Devamı