Gündem Son dakika... Sakarya'da korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi

Son dakika... Sakarya'da korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi

02.06.2019 - 16:16 | Son Güncellenme:

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 16.08'de Hendek'te 4,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depreme ilişkin, "İlk aldığımız bilgilere göre, herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu değil" dedi.

Son dakika... Sakaryada korkutan deprem İstanbulda da hissedildi

AFAD verilerine göre; Sakarya'nın Hendek ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi (BOUN) Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak duyurdu. Kandilli'ye göre; yerin 9.5 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssü Hendek ilçesinin Yarıca köyü.

Öte yandan ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sakarya'daki depremde herhangi bir can veya mal kaybının söz konusu olmadığını bildirdi.

Bayrampaşa Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi'ni ziyaret eden Kurum, Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi'ni yapan inşaat firması yetkilileri ve projenin hayata geçirildiği İsmetpaşa Mahallesindeki hak sahipleriyle bir araya geldi. Daha sonra projenin örnek dairelerini inceleyen Kurum, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kurum, Sakarya'da meydana gelen depreme değinerek, "Bugün 16.08'de Sakarya ilimizin Hendek ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk aldığımız bilgilere göre, vali beyle de az önce görüştüm, herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu değil. Hem Çevre Şehircilik Bakanlığımızın ekipleri hem de Valimiz gerekli koordinasyonu sağlıyorlar. Tespitlerimizi sahada inceleyerek yapıyoruz. Tüm Sakarya'mıza buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Bu depremlerin kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir süreç olduğunu gösterdiğini dile getiren Kurum, bu süreci vatandaşlarla el birliği içerisinde yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

HENDEK KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu, yaptığı açıklamada, "Bize ulaşan olumsuz bir durum yok" dedi.

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Şu ana kadar bildirilen herhangi bir can kaybı ve hasar yok. Olayın verdiği tedirginlikle insanlar evlerinden çıktı haliyle. Şu an itibarıyla kontrollerimizi yaptık, herhangi bir olumsuz yok." diye konuştu.

Bu arada deprem anı, bir giyim mağazasının güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde, deprem sırasında vatandaşların dışarı kaçması yer alıyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Sakaryada korkutan deprem İstanbulda da hissedildi

BÜYÜK PANİK

Deprem anında korkarak dışarı çıktığını belirten Birol Özkurt, “Ben Adapazarlıyım, emekliyim. Biraz önce bir sallantı oldu. Çoğu kişi sallantıyı hissetti. Evdekiler beni aradı ve deprem olduğunu söyledi onlar da hissetmişler, baya bir sallandık. 1999 depreminde yaşadıklarımızı aynı yaşamış gibi hissettik. Herkes sokağa çıktı, herkes tedirgin halde” dedi.

DEPREM ANINDA YAŞANANLAR KAMERADA