Siyaset ‘Sorumlular ortaya çıkarılacak’

‘Sorumlular ortaya çıkarılacak’

14.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazanın ardından yaptığı açıklamada, “Üç kişi gözaltına alındı. Bu kaza tüm boyutları ile incelenecek. Sorumlular ortaya çıkarılacak, gereken her şey yapılacaktır” dedi

‘Sorumlular ortaya çıkarılacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili adli ve idari soruşturmaya başlanmıştır. Cumhuriyet Savcılığımız şu ana kadar üç kişiyi gözaltına almıştır. Bu kaza tüm boyutları ile incelenecek sorumlular ortaya çıkarılacak gereken her şey yapılacaktır
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Ankara’da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınları ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ankara’da meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Gerçekten de üzüntümüz büyüktür. Kazayla ilgili çok yönlü araştırma ve incelemenin yapılması, başlatılan adli ve idari tahkikatın derinleştirilerek kazaya neden olan hususların açığa ve ortaya çıkarılması samimi temennimdir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da şifalar diliyorum.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği: Elim tren kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına Amerika Birleşik Devletleri adına en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Bu büyük acıyı paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott: Başkentte meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifa dilerim.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger: AB Türkiye Delegasyonu olarak kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türkiye’ye en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.