Anadolu Kulüpleri Sporda şiddete altı yeni darbe

Sporda şiddete altı yeni darbe

18.07.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un kapsamı genişletiliyor, cezalar artıyor.

Sporda şiddete altı yeni darbe

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Soylu ve Adalet Bakanı Gül’ün, federasyon başkanları ve kulüp yöneticileriyle bir araya geldiği zirvede kanunda yapılması planlanan değişiklikler masaya yatırıldı. Güvenlik tedbirlerinin yanı sıra cezaların da kademeli olarak artırılması için görüş birliğine varıldı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül dün Ankara’da 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılacak değişikliklere ilişkin düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu ile Kulüpler Birliği Vakfı yetkilileri ve Spor Toto Süper Lig kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Güvenlik zirvesinde 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılması planlanan değişiklikler masaya yatırılırken şu konularda görüş birliğine varıldı:

Haberin Devamı

5 yıla kadar ceza

1) Statlara yüz tanıma sistemi konulacak.

2) Polis sayısı artarken, özel güvenlik azalacak. Statların güvenliğinden tamamen polis sorumlu olacak. Kulüplerin kendi bünyelerinde stattan sorumlu yöneticiler görev yapacak.

3) Cezalar katlamalı artacak. Daha önce saha içi ve saha dışında suç işleyen kişi 1 yıl men cezası alıyordu. Bundan sonra suç işleyene ilk ihlalde 1 yıl, ikincisinde 3 yıl, üçüncüsünde ise 5 yıl ceza verilecek.

4) Deplasman yolculuğu sırasında üzerinde suç aleti bulunan taraftarlar, saha içinde suç işlemiş gibi bu ceza kapsamına dahil olacak.

5) Biletsiz taraftarlar da ceza kapsamına alındı. Spor faaliyetinin yapılacağı salona biletsiz giren taraftarlara cezalar uygulanacak.

Sosyal medya takibi

6) Sosyal medya paylaşımları daha sıkı takip edilecek. Kulüp başkanları, yöneticiler, teknik adamlar veya sporcular sosyal medyada taraftarı ya da rakibi kışkırtıcı paylaşımda bulunması halinde disipline gidecek. Ayrıca medyada yapılacak her türlü kışkırtıcı sözler de cezai işleme bağlanacak.

‘Büyük adımları tamamlayacağız’

Toplantı öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile birlikte açıklamada bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılacak değişikliğe ilişkin istişarelere devam ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu, “Amacımız sahaların, tribünlerin şiddetten arındırılması. İnşallah önümüzdeki günlerde de hem sezon hazırlıkları noktasında hem de ülkemizin sporla ilgili geleceği noktasında büyük adımları tamamlayacağız. Bu noktada bakanlarımıza katkıları, destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Sporda şiddete altı yeni darbe