Diğer Sporun gücü

Sporun gücü

09.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerginlik spor sahalarında da etkisini gösterdi, kriket müsabakası bir anda gündemin önüne geçti.

Sporun gücü

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

İki ülke arasında savaşa varana dek yaşanan çatışmalı ortam sonrası 16 Haziran 2019’da İngiltere’de oynanacak Dünya Kupası maçına büyük ilgi geldi. Old Trafford’daki mücadele için 400 bine yakın bilet talep edildiği belirtildi.

Dünya gündeminde yakından takip edilen Hindistan-Pakistan gerginliği spor sahalarına da yansıdı. Kriket sporuyla ünlenen iki ülkenin Haziran 2019’da İngiltere’de karşılaşacağı mücadeleye yoğun bilet talebi geldi. ESPN’de yer alan haberde, Cemmu, Keşmir ve Pulwama’da yaşanan çatışmalar sonrası gündemi belirleyen olaylar herkesi yakından etkiledi. 16 Haziran 2019 tarihinde İngiltere’de Manchester şehrinde Old Trafford’da yapılacak Dünya Kupası müsabakasına adeta bilet talebi yağdı.
Organizasyon direktörü Steve Elworthy, yaptığı açıklamada, telefon ve e-posta yoluyla 400 bin talebin geldiğini açıkladı. Sadece 25 bin kapasiteleri olacağını kaydeden Elworthy, birçok özel kriketçinin de maçı izlemek istediğini ama olumsuz yanıt aldığını aktardı. Ayrıca bazı veteran yıldızların da maçın oynanmasını protesto ettiğini de anlattı.
İki ülkenin yaşadığı sıkıntılardan dolayı kupadan çekilme riskinin de olduğunun altını çizen organizasyon direktörü stresli bir süreçten geçtiklerini vurguladı. Avustralya ile İngiltere arasındaki mücadeleden bile daha fazla bilet talebi olduğunun altını çizen Steve Elworthy, “İngiltere-Avustralya maçı için bile 230-240 bin bilet talebi geldi. Finale bile 270 bin civarı geldi. Çok büyük bir maç olacağını biliyoruz. Belki de iki ülke finalde de denk gelebilirdi” dedi. Ayrıca federasyon başkanı David Richardson da her şeyin planlandığı gibi oynanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Zor süreç
Hindistan ile Pakistan arasındaki zorlu süreç turnuvaya da yansıdı. Yetkililer, sürekli olarak boykot mesajları, maçtan çekilme talepleri ve tepkilerle karşılaştı. Hem Hindistan cephesinden hem de Pakistan tarafından boykot talepleri geldi. Organizasyon sorumluları bilet yoğunluğu ve ülkeler arasındaki gerginlik nedeniyle ekstra mesai yaptı. Ayrıca maç dönemlerinde güvenlik önlemlerinin alınması için de sıkı toplantılar şimdiden başladı.
25 bin kapasite
Manchester’da Old Trafford adını taşıyan kriket sahasının kapasitesi 25 bin olarak kayıtlarda duruyor. 1857 tarihinde açılan kriket sahası, 150 yılı aşkındır maçlar yapıyor.
Sporun gücü