Stanford

Stanford

Son dakika stanford haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan stanford gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan stanford haber sayfamızda...

Stanford

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.133 stanford haberi bulunmuştur.
Güçlü motivasyon için 7 ipucu
Güçlü motivasyon için 7 ipucu Motivasyonu bir kez bulduğumuzda bu "motivasyonun" kalıcı olacağı anlamına gelmez. Motivasyon dalgalar halinde gelip gidebilir. İşte güçlü motivasyon için 7 altın kural...
11.03.2024 Milliyet Executive
Türkler Stanford’la dünya yıldızı olacak
Türkler Stanford’la dünya yıldızı olacak Türk Telekom, Stanford Üniversitesi’nin özel programı ile yerli girişimlerinin dünyaya açılmasını hızlandıracak. Önal, “Türkiye’yi geleceğe taşıyacak her hamlede varız” dedi.
16.02.2024 Ekonomi
Hedef yeni nesil bağlantı ve dijital servis şirketi
Hedef yeni nesil bağlantı ve dijital servis şirketi Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşegül Arıcan Şeker, "2023, Türkiye'nin en hızlı büyüyen yeni nesil bağlantı ve dijital servisler şirketi olma hedefimiz doğrultusunda önemli adımlar attığımız verimli bir yıl oldu" diyor...
12.02.2024 Milliyet Executive
Hedef yeni nesil bağlantı ve dijital servis şirketi
Hedef yeni nesil bağlantı ve dijital servis şirketi Vodafone, dijital Türkiye vizyonunun hayata geçmesinde önemli rol oynuyor. Teknoloji alanında yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz? 2023 yılını nasıl geçirdiniz?
6.02.2024 Advertorial
Lake|Flato Architects’e AIA 2024 Altın Madalyası
Lake|Flato Architects’e AIA 2024 Altın Madalyası Amerikan Mimarlar Enstitüsü tarafından verilen AIA Altın Madalyası’nın 2024 kazananları Teksas merkezli Lake|Flato Architects firmasının kurucuları David Lake ve Ted Flato oldu.
28.01.2024 Mimarlık
Sürdürülebilirlik ve 'minimum şart'
Sürdürülebilirlik ve 'minimum şart' Şirketler etik ve çevre dostu mühür kabul edilen 'B Corp' sertifikası için büyük paralar harcıyor. Bazı üyeler sertifikanın gerçek bir hareket başlattığını söylüyor. Ancak sertifika için minimum düzeyde şartın yeterli görülmesi konusunda endişeli olanlar da var…
8.01.2024 Milliyet Executive
Ey kalbim! Söyle kaç yaşındasın?
Ey kalbim! Söyle kaç yaşındasın? Uzmanlar, iç organların yaşının tespiti için kan testlerini kullanan program geliştirdi. Böylece yaşlanan organlar için erken tedavi başlatılabilecek.
3.01.2024 Dünya
Maksimum servet minimum hayat
Maksimum servet minimum hayat Serveti 100 milyar doları aşan ilk kadın olan kozmetik kraliçesi Françoise Bettencourt Meyers çok az makyaj yapıyor, lüksten hoşlanmıyor, piyano çalmayı, kitap okumayı-yazmayı ve ailesiyle vakit geçirmeyi seviyor.
31.12.2023 Dünya
İş dünyası önemli transferler yaptı
İş dünyası önemli transferler yaptı Türkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları devam ettirdi.
9.12.2023 Milliyet Executive
OpenAI hikâyesinden çıkarılacak ders çok
OpenAI hikâyesinden çıkarılacak ders çok "Yapay zekanın öncü firması OpenAI, Sam Altman vakasında zekice olmayan davranışlar sergiledi. Ders kitaplarına geçecek renkli bir vaka var karşımızda ve alınacak çok sayıda ders..."
9.12.2023 Milliyet Executive
Bilim insanları, kan testinin organların hangi hızda yaşlandığını gösterebileceğini söylüyor
Bilim insanları, kan testinin organların hangi hızda yaşlandığını gösterebileceğini söylüyor Bilim insanları, bir kişinin iç organlarının ne kadar hızlı yaşlandığını anlamak ve hangilerinin yakında çalışmayı bırakabileceğini tahmin etmek için bir kan testi tasarlayabileceklerine inanıyorlar.
7.12.2023 Dünya
Kafa travmasına beyin implantı! Unutkanlık azaldı
Kafa travmasına beyin implantı! Unutkanlık azaldı ABD’de Stanford Üniversitesi’ndeki araştırmacıların kafa travması geçiren kişilerin yeniden işlev görmesine yardımcı olmak için geliştirdiği beyin uyarma implantının denemelerde başarılı olduğu açıklandı.
6.12.2023 Dünya
90 dakika az uyku diyabet için risk
90 dakika az uyku diyabet için risk  Yeni bir araştırma, 6 hafta boyunca her gece 90 dakika az uyuyan kadınların insülin direncinin artmasıyla diyabete (şeker hastalığı) yakalanma riskinin yükseldiğini ortaya çıkardı.
15.11.2023 Dünya
ABD'nin en iyi üniversitelerinden birinde saldırı! Müslüman öğrenciye arabayla çarpıp kaçtı
ABD'nin en iyi üniversitelerinden birinde saldırı! Müslüman öğrenciye arabayla çarpıp kaçtı Standford Üniversitesi kampüsündeki olayda beyaz bir erkek aracıyla uzaklaşırken küfürler savurdu, polis nefret suçu soruşturması başlattı.
7.11.2023 Dünya
ABD'de özel sektör istihdamı belli oldu
ABD'de özel sektör istihdamı belli oldu ABD'de 25 milyondan fazla çalışanın bordro bilgileri üzerinden hesaplanan ve tarım dışı istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam piyasa tahminlerinin altında kaldı.
1.11.2023 Uzmanpara
‘Beyaz eti seç Dünya’yı kurtar’
‘Beyaz eti seç Dünya’yı kurtar’ Yeni bir araştırmaya göre, karbon emisyonu yüksek sığır eti yerine tavuk yemek, inek sütü yerine bitki bazlı süt içmek, Dünya’nın havasını korumaya katkı sağlayacak.
30.10.2023 Dünya
En etkili bilim insanları listesinde
En etkili bilim insanları listesinde Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı, farklı alt disiplinlerde dünyadaki bilim insanları arasında yüzde 2’lik dilime giren 210 bin 198 kişiden oluşan çalışmada Türkiye’den bin 395 bilim insanı listelendi.
28.10.2023 Ege
Yapay zeka şeffaflıktan uzak
Yapay zeka şeffaflıktan uzak ABD’nin önde gelen eğitim kurumlarından Standford Üniversitesi’nin yaptığı çalışma yapay zeka modellerinin şeffaflık düzeylerinin endişe verici olduğunu ortaya koydu.
22.10.2023 Ekonomi
Başarıya giden yolda ‘henüz’ün gücü
Başarıya giden yolda ‘henüz’ün gücü Umutsuzluğa kapılıp ‘Ben yapamıyorum’ diyen öğrencinize ya da çocuğunuza ‘Büyüme Zihniyeti’ ile her zorluğun yeni bir kapı açan fırsat olduğunu aşılayın, potansiyelini gösterin.
21.10.2023 Pazar
Dijital etkileşim hafızayı koruyor
Dijital etkileşim hafızayı koruyor Yeni yapılan bir araştırma, teknolojiyle meşgul olan yaşlıların hafızasının, teknolojiyle ilgilenmeyen akranlarına göre çok daha iyi durumda olduğunu ortaya çıkardı. Bunun temelinde de “zihni çalıştırmak” bulunuyor.
15.10.2023 Dünya
Kastamonu Üniversitesi’nde tören! 356 öğretim üyesi cübbelerini giydi
Kastamonu Üniversitesi’nde tören! 356 öğretim üyesi cübbelerini giydi Kastamonu Üniversitesi tarafından akademik yükseliş gösteren profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleri için “Cübbe Giyme Töreni” düzenlendi. Törende toplam 356 öğretim üyesi cübbe giydi.
13.10.2023 Eğitim
Sanayi Bakanı Kacır duyurdu! TÜBİTAK bursları yükseltildi
Sanayi Bakanı Kacır duyurdu! TÜBİTAK bursları yükseltildi TEKNOFEST üçüncü gününde büyük heyecanla sürüyor. TEKNOFEST'e katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır burs programı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
29.09.2023 Ekonomi
25’inci yılda ‘acılı’ pasta!
25’inci yılda ‘acılı’ pasta! Eskiden ansiklopedi vardı, 25 yıldır ise Google var! Bu ay 25’inci doğum gününü kutlayan Google teknolojisiyle dünyayı değiştirdi. Ancak bu başarı, şirketin yapay zekâ rekabetinde geri kaldığı eleştirisiyle gölgelendi.
10.09.2023 Dünya
Kadınlarda vertigo daha fazla
Kadınlarda vertigo daha fazla İstanbul’da düzenlenen 6.BaCI Konferansı’na katılan Stanford Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Maheen Adamson, beyin hasarındaki cinsiyet farklılıkları konusunda ilginç bilgiler paylaştı.
8.09.2023 Dünya
ABD'de özel sektör istihdamı belli oldu
ABD'de özel sektör istihdamı belli oldu ABD'de 25 milyondan fazla çalışanın bordro bilgileri üzerinden hesaplanan ve tarım dışı istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam piyasa tahminlerinin altında kaldı.
30.08.2023 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Stanford ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.