Gündem Suikast saldırısı için kırsaldan gelen 4 PKK'lı, suikast silahıyla ele geçirildi

Suikast saldırısı için kırsaldan gelen 4 PKK'lı, suikast silahıyla ele geçirildi

22.05.2019 - 17:33 | Son Güncellenme:

İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik olarak düzenlenen operasyonda, suikast saldırısı yapmak için yurda giriş yapan 4 kişilik bir saldırı timi saldırı planı yaparken ele geçirildi.

Suikast saldırısı için kırsaldan gelen 4 PKKlı, suikast silahıyla ele geçirildi

Suikastte kullanacakları silahla ele geçirilen hücrenin, örgütün kırsal yapılanmasında yer alan isimler olduğu öğrenilirken, örgütün bir başka hücresine yapılan baskında ise örgüt adına istenen haraçlara karşı çıkan vatandaşların işyerlerini bombalayıp kundaklayan 3 kişilik bir hücre daha çökertildi.

Haberin Devamı

Yaptığı alan çalışmaları ve aldığı istihbaratlar doğrultusunda dün gece Özel Harekat Şube ekipleriyle birlikte harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, şehir genelinde önceden belirlenen 10 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altından düzenlenen baskınlarda aranan 7 örgüt şüphelisi suikast silahı olarak bilinen 1 tabanca ve bu tabancaya ait 33 mermi, örgütsel doküman ve dijital malzemelerle ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürülerek sorguya alınan 7 örgüt şüphelisinin terör örgütüne yönelik 2 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı, alınan şüphelilerden 4'ünün örgütün kırsal yapılanmasında yer aldıkları ve suikast saldırısı için geldikleri İstanbul'da saldırı planları yaparken yakalandıkları öğrenildi. Cep telefonlarındaki Whatsap yazışmalarını görüp savcılığa ihbarda bulunan bir ihbarcının ihbarıyla önce takibe ardından gözaltına alınan ve sınır ötesinden kaçak yollarla yurda giriş yaptıkları belirlenen 4 terör örgütü mensubunun terör örgütü PKK’nın kırsal yapılanmasında yer alan isimler olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan diğer 3 şüphelinin ise, Sultangazi'de bir kafeye EYP (El Yapımı Patlayıcı) li saldırı düzenleyen saldırganlar olduğu öğrenildi. Bir park içerisindeki kafeden terör örgütü adına haraç isteyen ancak olumlu cevap alamayınca önce sahibini dövüp yaralayan ardından 19 Mayıs gecesi EYP'li saldırı düzenleyen ve amaçları kafeyi kundaklamak olduğu tespit edilen 3 PKK haraçcısıyla, suikast saldırısı için İstanbul'a gelen ve saldırı hazırlığında yakalanan 4 terörist TEM Şube'de sorguya alındı.