SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Süksinik asit ile cilt koruması

Cildimiz çevresel etkenler ile sürekli yıpranma ve yaşlanma eğilimi göstermektedir. Özellikle ülkemizde güneşin etkisi ile hücresel düzeyde hasarlar meydana gelmekte, sadece güneş koruyucu kullanmak ise yetersiz kalmaktadır. Güneş koruyucularına ek olarak hücresel canlanmayı sağlayacak, süksinik asit uygulaması hakkında Doktor Ezgi Karavelioğlu önemli bilgiler verdi.

|

PembeNar Özel

Güneş koruyucusuna ek olarak hücresel düzeyde canlanmanın ise en yeni yolu süksinik asit ile mezoterapi uygulaması. Bugüne kadar bize en büyük yardımcı cilt içi hyaluronikasit uygulamaları iken artık süksinikasit ile birlikte tedaviler çok daha güçlü bir hale gelmektedir. hyaluronikasit cilde yoğun nem sağlarken Süksinik asit ciltte 3 ana yaşlanma basamağına etki eder. Cilt metabolizmasını düzenler, antioksidan sistemini destekleyerek hücrelerin güçlenmesine yardımcı olur. Süksinik asit ve hyaluronikasit ile yapılan tedavinin ismi ise redermalizasyondur. Cildinde matlık, kuruluk, ince kırışıklık olan, lekeleri bulunan kişilere uygulama yapılabilir. Uygulama öncesi mutlaka doktor muayenesi önemlidir.

Peki redermalizasyon tedavisi nasıl uygulanır?

İşlem öncesi lokal anestezi kremleri ile cilt uyuşturulur. Ardından cilt temizlendikten sonra 4mm lik minik iğne uçlarıyla tüm yüz, gözaltı, boyun, dekolte, el üstlerine mezoterapi yöntemi uygulanır. İşlem yaklaşık yarım saat sürer. Hastanın cildinin ihtiyacına göre 2-4 seans uygulanabilir. Seans araları yaklaşık 15 gün olmalıdır.

Redermalizasyon tedavisi cilt koruma tedavisi olup, 25-60 yaş arası kişilere uygulanabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.