Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel: Halkın İstediği Belediyecilik Yapılacak

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel: Halkın İstediği Belediyecilik Yapılacak

18.04.2019 - 15:22 | Son Güncellenme:

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel: Halkın istediği belediyecilik yapılacak

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel: Halkın İstediği Belediyecilik Yapılacak


TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, vatandaşların Hükümet Caddesi'nin çift yönlü olmasını istediğini belirterek, "Halkın isteğine göre belediyecilik yapılacak" dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Belediye Meclis toplantısında AK Parti grubunun Hükümet Caddesi ile ilgili verdiği önerge üzerine halkın caddenin çift yönlü olmasını istediğini söyledi. AK Parti grubunun Hükümet Caddesi Trafik Düzenlemesi önergesini okutan Başkan Yüksel, "Bu konu çok önemli. Birkaç gün önceki ziyaretinde Kadir başkan ile de görüştük. Biz bu konuda ısrarcı olduğumuzu söyledik. Süleymanpaşa'da yaşayan Hükümet Caddesi esnaflarının neredeyse tamamı bu konu ile ilgili hemfikir. Bir söz verdik. Süleymanpaşa'daki trafik çilesine ve otopark çilesine son vereceğiz. Bunun için de gayret göstereceğiz. Vatandaşımız oranın çift yöne çevrilmesini istiyor. Biz de Süleymanpaşa Belediye Meclisi olarak üstümüze düşen görevi yapmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Yüksel, bu noktada kararın büyükşehirde olduğunu bildiklerini ancak halka rağmen değil halkın isteğine göre yükselen bir Süleymanpaşa yaratmak istediğini söyledi. Yüksel, "Karar büyükşehirde; evet biliyoruz. Daha önce de ben Ekrem başkanı bu konuda çok eleştirmiştim. Büyükşehir bu konuda hayır diyorsa siz Süleymanpaşa Belediye Başkanı ve meclisi olarak konuyla ilgili gerekli iradeyi ortaya koymadınız diye eleştirmiştik. Bu konuyu tekrardan Büyükşehir Belediye Başkanımız ile değerlendireceğiz. Buranın çift yön olması ve otopark ihtiyacının karşılanması ile alakalı ne gerekiyorsa yapacağız dedik. Bu konuda da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımızdan özellikle rica ediyorum. Sahip çıkarsanız seviniriz. Çok net söylüyorum. Eğer büyükşehirde karar ret olursa; ben bu konu ile ilgili bütün esnafı Çinili Fırın'ın orada toplayıp sizin kararınıza saygı duyanlar bu isimler kendi bildiğini okuyanlar ise bu isimler diye bilgilendireceğim. Bu şehirde artık halka rağmen değil halkın isteğine göre belediyecilik yapılacak" dedi.

MECLİS 2018 YILI FAALİYET RAPORUNU REDDETTİ
Bu arada Süleymanpaşa Belediyesi'nin meclis toplantısında 2018 yılına ait Süleymanpaşa Belediyesi Faaliyet Raporu oy çokluğuyla reddedildi. Başkan Cüneyt Yüksel, "31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, 2018 yılı Faaliyet Raporunu Süleymanpaşa'da yaşayan 200 bin kardeşimiz sandıkta reddetmiştir. Bunun bedeli başkanlık makamının düşmesi ise bu bedeli de ödemeye razıyım. Bu faaliyet raporu, Süleymanpaşa halkının onayından geçmedikçe bizim onayımızdan da geçmeyecektir. Vatandaşlarımız asil, bizler vekiliz. Asil üyelerin reddettiğini biz vekil üyelerin kabul etmesi söz konusu değildir. Bu raporla ilgili gereğinin yapılması için talimatı da verdim. Hayırlısı olsun" diye konuştu.