Geri Dön

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan kebabı tarifi evde yufkayla hazırlayabileceğiniz en leziz kebap tarifleri arasında yer alıyor. Sultan kebabı tarifi hem tavuklu hem de etli olarak hazırlanıyor. Sultan kebabı nasıl yapılır, sultan kebabı tarifi nedir diye merak ediyorsanız, işte sultan kebabı tarifi:

Sultan Kebabı Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet yufka
650 gram kuşbaşı tavuk eti
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazır beşamel sos

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar peynir 

Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Sultan kebabı hem eti hem de hamur işini sevenlerin vazgeçemediği yemek tarifleri arasında yer alıyor. Tavukla ve etle hazırlanan sultan kebabı tarifini deneyenler bu yemekten vazgeçemiyor. Yufkanın içini sebzelerle ve etle doldurabileceğiniz bu tarifin tadına doyamayacaksınız. Sultan kebabı tarifini hazırlarken iki hususa dikkat etmek gerekiyor.

Sultan kebabını tavuklu pişireceksiniz içerisine bezelye ve patates eklemeniz lezzetini daha da arttıracaktır. Ancak etli pişen sultan kebabı tarifinin içerisine patlıcan koymanız lezzetinin daha fazla artmasını sağlayacaktır. Peki, sultan kebabı nasıl yapılır? İşte sultan kebabı tarifi... 

1. adım: İlk olarak 1 adet orta boy patlıcanın kabuğunu alacalı soyun.

2. adım: Orta büyüklükte küpler halinde kesip, kızgın yağ içinde kızartın.

3. adım: Diğer tarafta geniş bir tava içine yarım yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğanı ekleyip, 1 dakika kadar kavurun.

4. adım: Ardından 650 gram kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip, orta ateş üzerinde ara ara karıştırarak, pişirin.

5. adım: Daha sonra tavuk etlerinin pişmesine yakın 1 yemek kaşığı kadar biber salçası koyup, karıştırın. Bu şekilde 2 dakika kadar daha pişirin.

6. adım: Etlerin üzerine 1 çay bardağı haşlanmış bezelye, kızarttığınız patlıcanları, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın.

7. adım: 1 adet yufkayı tezgah üzerinde 4 eşit parçaya kesin. Parçalardan birini alıp, küçük boy bir kasenin içine yayın.

8. adım: Kenarlardan sarkan yufkalardan biraz kopartıp, taban kısmına yerleştirin.

9. adım: Yufkanın içine tavuk etli karışımdan koyun. Dışa sarkan yufka kenarlarını etlerin üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin. Tavuklu sultan kebabını yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine yerleştirin.

10 adım: Diğer tarafta tavuklu sultan kebabının üzeri için beşamel sosu hazırlayın. Hazırladığınız beşamel sosu tavuklu sultan kebabının üzerine dökün.

Son adım: Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Tavuklu sultan kebabı piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber