Yaşam mekanları tasarlamayı fazlasıyla sevmişimdir. Sizlere bu hafta tasarımını yeni bitirdiğim ve uygulamasına başladığım bir butik otel projesinden bahsedeceğim.

Proje Sultanahmet’te boy gösteriyor. Girişten çatı katına kadar her detayı özenle planlanmış bu otel 4 katlı. Antik sütunlarve ferforje balkonlarla süslenen otelin cephesi prekast kaplama. Girişi ve balkon köşelerini kaplayan pembe çiçekleri ile her mevsim yaz havası taşıyan otel, katlardaki pencere önü balkonları ve pencere sövelerindeki antik detaylar keyifli oldu gerçekten.

Haberin Devamı

Sultanahmet’te Bir Tasarım Otel

Ön cephesinde ferforje ve begonvil ağacından yapmış olduğumuz sarmaşık, otelin girişini adeta fotoğraflık bir köşeye dönüştürdü.

Renkli giriş kapısı ve pembe açan begonvilleriyle gerçektende dört mevsim müşterileri tarafından sıkca tercih edileceğini düşündüğüm bir giriş oldu.

Sultanahmet’te Bir Tasarım Otel

Cephede pencereler antik sütunlarla dikey kesilirken, sütunların farklı boyutları da ortaya koyduğu algı oyunlarıyla cephede farklılık yapmayı düşündüm.

Giriş holü sade ve şık

Girişte yer alan hol, beyaz ve antrasitgrinin en güzel tonuyla harmanlandı. Ahşap duvar kaplamaları da beyaz ve antrasit gri renkleriyle binanın genel renk temasına uyumlu. Büyük geniş kapılar ve dış cepheye açılan çift kanatlı kapı da hem ahşap hem demir ferforje süslemeleriyle şık ve samimi bir duruş sergiliyor. Mekanın ana rengi olan koyu gri antrasit tonu hemen hemen her objede tamamlayıcı renk olarak çıkıyor karşımıza. Özel tasarım avizelerde, lobideki karşılama masasında ve tüm duvarları bir tablo gibi kaplayan ahşap panellerdede bu hakimiyeti görüyoruz.

Sultanahmet’te Bir Tasarım Otel

Odalar ev konforunda

Sultanahmet’te Bir Tasarım Otel

Kendinizi evinizde hissedeceğiniz odalar konforlu ve kullanışlı. Odanın girişinde koyu gri antrasittonu tercih ederken, tam karşınızda sizi karşılayan duvar beyaz tuğla efektli bir kaplama. Sıcak bir hava veren beyaz tuğla efektli kaplama duvar pek çok tabloya da ev sahipliği yapıyor. Odada bir çift kişilik, bir de tek kişilik yatak var. Yatak başları koyu gri antrasit kadife ile kaplanmış. Ton teması yatak örtüsü, yastıklar ve tablolarda da görülüyor.

Haberin Devamı

Sultanahmet’te Bir Tasarım Otel

Sultanahmet’te Bir Tasarım Otel

Sultanahmet’te Bir Tasarım Otel

Hol tasarımında da genel olarak butik otel konseptine uygun sıcak ve samimi bir tarz ortaya koymaya gayret edildi. Bu ara iç mekanda da dış mekanda olduğu gibi bitkilendirmeyi ihmal etmedik. Siz siz olun mekanlarınızda bolca bitkilendirme kullanın. İnanın insanların ruhunu ve zihnini rahatlatıyor.

Umarım keyifli bir hafta geçirirsiniz.

Şerif SOĞUKBULAK
serif@artstyle.com.tr

instagram.com/serifsogukbulak

twitter.com/serifsogukbulak