Gündem Sulu köfte tarifi

Sulu köfte tarifi

29.04.2018 - 19:12 | Son Güncellenme:

Sulu köfte her evin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Neredeyse her hafta bu güzel yemek evlere misafir olmaktadır. Kişiden kişiye, yöreden yöreye ve elden ele yapılışı ve lezzeti değişse de temelde belli başlı malzemeleri içermektedir.

Sulu köfte tarifi

Herkes kendinden bir şeyler katarak bu lezzeti daha da eşsiz hale getirmektedir. Kişilerin kattığı kimlikle eşsiz olan bu lezzet daha da özel hale gelmektedir. Yöreden yöreye bu leziz yemeğin adı değişse de herkesin kattığı farklılıklarla sulu köfte hem karakteristik hale gelip hem de bir o kadar aynı tada sahip olur.

Haberin Devamı

Sulu köfte deyip geçmemeli

Sulu köftenin her ne kadar yapılışı kolay görünse de yapılırken belli başlı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu püf noktalara dikkat edildiğinde sulu köftenin eşsiz lezzeti ortaya çıkacaktır. Örneğin köftelerin büyüklüğü pişerkenki durumunu oldukça etkilemektedir. Olması gerektiğinden büyük olduğunda köftelerin içi yeterince pişmeyebilir. Yine aynı şekilde olması gerekenden büyük köfte parçaları suyun içinde dağılabilmektedir. Yine, yemek gereğinden fazla ocakta tutulursa patatesler fazla pişip dağılabilir. Bu gibi durumlar konusunda dikkatli olunursa leziz bir sonuç ortaya çıkacaktır.

Sulu köfte tarifi: gerekli malzemeler nelerdir?

· Yarım kilo kıyma

· İki orta boy havuç

Haberin Devamı

· Dört orta boy tatlı patates

· 1 adet orta boy yemeklik soğan

· Tuz, karabiber

· Beş yemek kaşığı kısırlık bulgur

· Biraz un

Nasıl yapılır?

Öncelikle kıyma, derin bir kaba alınır. Üzerine kısırlık bulgur eklenir. (Dilenirse kısırlık bulgur yerine ekmek içi de kullanılabilir.) Oluşturulan harca göz kararı tuz ve karabiber ekleyin. Hazırlanılan karışımı iyice yoğurun. Daha sonra harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak toplar haline getirin. Daha sonra bu yuvarlak top haline getirdiğiniz köfteleri una bulayın. Geniş bir tencereye yağ ekleyip küp küp doğranmış soğanı kavurun. Bu karışıma salça ekleyip karıştırın. Üzerine yemeklik doğranmış patates ve havucu ekleyin. Biraz kavurup üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca una bulanmış olan ceviz büyüklüğündeki köfteleri karışıma ekleyip bir taşım kaynatın. Üzerine pişmesine yakın tuz ve karabiber ekleyin. Patatesler yumuşadığında yemeği ocaktan alın.