Beşiktaş Cem Yılmaz: Gomis sadece iki galibiyete gitti

Cem Yılmaz: Gomis sadece iki galibiyete gitti

03.09.2018 - 13:22 | Son Güncellenme:

CNN Türk Spor Direktörü Cem Yılmaz ve muhabirimiz Senad Ok, Skorer TV'de 4 büyüklerdeki gelişmeleri değerlendirdi. G.Saray'ın tarihinde ilk kez tek forvetle sezona başladığının altını çizen Yılmaz, "Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir kura çekti. Bundan iyisi olamaz. Sen santrfor almıyorsun. Sözün bittiği yer. Akıl-mantık almıyor. Eren'e bel bağlayamazsın. Sinan'ın santfor olarak düşünemiyorum. Şampiyonlar Ligi'ndeki iki galibiyete Gomis gitti. Gomis'ten gelen para 2 maçta çıkacaktı. Gomis'in gideceği belli. Bunun nasıl planlaması yapılmadı?" dedi.

Cem Yılmaz: Gomis sadece iki galibiyete gitti

CNN Türk Spor Direktörü Cem Yılmaz ve muhabirimiz Senad Ok, Ezgi Toper'le birlikte gündemi değerlendirdi.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz'ın yorumları: "Fenerbahçe'de toplamda 11 transfer yapıldı. 3 tane transfer hiç oynamadı. Jailson çok geç geldi. Benzia'yı sonradan göreceğiz. F.Bahçe'de deneme-yanılma devam ediyor. Reyes çok hazır gelmedi. Kayserispor maçında son derece etkisiz oynadı. Kayserispor ligin iyi takımı. İlk 3 hafta itibarıyla gol yememişti. Oyunun kontrolünü Fenerbahçe, Kayserispor'a bıraktı. F.Bahçe şu an Temmuz ayını yaşıyor. 1.5 ay geriden geliyor. Lige en az hazır olan takımlardan biri Fenerbahçe.

"Bu işin 1. derece sorumlusu Comolli"

Fenerbahçe'de kongre öncesi başkan adayıyken Ali Koç'a tek bir soru sordum: "Şampiyonlar Ligi ön eleme başlangıcı 6 Ağustos. Bu tarihe kadar transfer bitecek mi?" Bana "Mümkün olduğu kadar Şampiyonlar Ligi'ne hazır takım çıkacak" yanıtını verdi. 28 oyuncuyu Cocu bir yerlere oturtacak. Nerede, kimin oynayacağını kimse bilmiyor. Oyun şablonunu tam olarak ortaya koyamazsın. Bu işin sorumlusu Comolli ve Cocu. Anahtarı teslim ettiğiniz adam Comolli. 1. derecede sorumlu. Bunu izah etmeli. Neden F.Bahçe bu kadar geç kaldı? Şampiyonlar Ligi'nde her galibiyete 2.7 milyon euro veriliyor.

Haberin Devamı

"Comolli, F.Bahçe'yi sıradan, basit görüyor"

Çok büyük bir fırsat vardı. Fernandao'yu erken gönderip takımı santrforsuz bıraktın. Benfica maçında benim içim çok acıdı. Slimani o dönemde bari tribünde oturmasaydı. F.Bahçe patinaj yapmaya devam etti. Hiçbir mağlubiyette "Şanssızdık" diyemezsin. Aykut Kocaman döneminde F.Bahçe çok basit, anlamsız goller yedi. F.Bahçeli oyuncularda öz güven düşüşü var. Gittikçe aşağıya gidiyorlar. Comolli, F.Bahçe'yi sıradan, basit görüyor. F.Bahçe tarihte hiçbir zaman böyle olmamıştır. Ali Koç takımın yaş ortalamasını aşağıya çekmeyi hedefledi. Son transferlerin hepsi çok acele yapıldı. G.Saray da böyle bir yanlışa düştü. Cocu rakip analizi yapmıyor. Türkiye'yi çok hızlı bir şekilde tanıması lazım. F.Bahçe'nin sadece rakibi G.Saray, Beşiktaş, Trabzonspor değil. Rakiplerini analiz etmesi gerekir. Şampiyonluk için yola çıkan takımların Ağustos'a kadar transferi bitirmesi gerekir. Cocu kendi takımının analizini dahi yapamadı. Bursaspor maçında da Fenerbahçe zorlandı. Sanki Kayserispor büyük takımmış gibi oynadı.

Haberin Devamı

"F.Bahçe iyi bir kura çekti"

Cocu hakikaten teknik adam olarak çok yetersiz kalırsa o zaman acil eylem planı yaparsın. Bence bu aradan sonra takım oturacak. Stoperlerim, sağ beklerim, orta saham bunlar diyecek. Konyaspor maçını bir görelim. Konyaspor ligin yenilmeyen 3 takımından biri. Çok zor bir deplasman. F.Bahçe Avrupa Ligi'nde iyi bir kura çekti. Benfica bu takımların hepsinden iyi. F.Bahçe bu kadar erken sezonu kapatmamalı.

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçtan sonra "Ali Koç'un başarılı olsun istiyorum" dedi. Bana göre rakip takımı tebrik etmesi çok anlamlı ve değerli. Agresiflikle işler yürümez olmaz.

"G.Saray'da akıl tutulması var"

G.Saray'ın Trabzonspor'u deplasmanda yeneceğini tahmin etmiyordum. Favori Trabzonspor'du. Tabii ki 4-0'ı beklemiyordum. Bu skoru yaratan en önemli faktör Belhanda'nın sorumsuz hareketi. Telafisi mümkün. Ancak G.Saray'ın çok büyük bir sorunu var. Drogba geldiğinde Elmander, Burak ve Umut vardı. Umut, şu anda Eren Derdiyok'tan daha vasıflı bir oyuncu. Umut G.Saray'ın 3. santrforuydu. Terim ocak ayında bana "Gomis, Eren yetmez 3. santrfor alacağım" dedi. 8 aylık dönem içinde G.Saray nasıl herhangi bir santrforla nasıl anlaşamaz? Akıl tutulması var. Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir kura çekti. Bundan iyisi olamaz. Sen santrfor almıyorsun. Sözün bittiği yer. Akıl-mantık almıyor. Eren'e bel bağlayamazsın. Sinan'ın santfor olarak düşünemiyorum. Terim bence Eren'siz bir formül arayacak.

Haberin Devamı

"Gomis'ten gelecek para Şampiyonlar Ligi'nde 2 galibiyetle çıkacaktı"

Kadro olarak orta sahası iyi ama stoper eksiği de var. Geçen sezon Denayer ve Serdar Aziz oynuyordu. Trabzonspor maçında Ahmet ve Maicon oynadı. Stoperde de soru işaretleri var. Belhanda transferi yapılmıştı, Sneijder'i gönderdi. G.Saray'ın geçen sezon yaptığı transferler, nokta transferler. Bir takımı değiştiriyorsan bu şekilde yapacaksın. Fatih hoca Alanyaspor maçından sonra belki de 2 santrfor alacağız dedi. Transfer neden son 4 güne kalıyor? Zaten Şampiyonlar Ligi'ne giriş parasını cebine koymuş. Şampiyonlar Ligi'ndeki iki galibiyete Gomis gitti. Gomis'ten gelen para 2 maçta çıkacaktı. Gomis'in gideceği belli. Bunun nasıl planlaması yapılmadı? G.Saray tarihinde böyle bir şey yok. G.Saray belki de oyun şeklini değiştirecek.

Haberin Devamı

"Belhanda ağır ceza alır"

Belhanda ağır bir ceza alır. 4 maçtan aşağı beklemiyorum. Belhanda'ya şu anda yer yok. Ndiaye ile Emre oynuyorsa Belhanda'yı nerede görev yapacak? Belhanda'yı göndermeyi düşündükleri için Emre Akbaba'yı transfer ettiklerini düşünüyorum. Ndiaye çok doğru bir transfer. Taraftarlar, tribünleri dolduruyor. Geçen sezon şampiyonluktaki en büyük taraftarındır. Taraftar önünde bambaşka kimliğe bürünüyorlar. Belhanda bu sorumsuzlukları iç saha maçlarında yapamıyor.

"Nwakaeme ayaklarına çok hakim"

Trabzonspor iyi bir başkana sahip. Kendisini mesleğe başladığımdan beri tanıyorum. Hala Golf Federasyonu Başkanı. Döndüğü için sevindim. Trabzonspor'a değer katıyor. Trabzon'da pozitif hava var. Ünal Karaman'da da pozitif var. İki stoperi de iyi oturttular. Nwakaeme ayaklarını çok hakim. Nwakaeme, Burak ve Rodallega var forvette. Umarım iki mağlubiyetten sonra taraftar fazla tepki göstermez. Taraftar sabırlı olmalı. Bu sene aradan bir takımın çıkma şansı var. Trabzonspor bu sene üst sıraları ciddi şekilde zorlayacak.

"Vida, Premier Lig'e gitmeyi bekliyordu"

Negredo varken, forvet Larin veya başkası olmaz. Beşiktaş bugün Türkiye Ligi'nde en değerli oyunculara sahip. Quaresma, Pepe, Negredo, Medel, Oğuzhan... Oğuzhan'a Talisca'nın görevini vermek doğru değil. Değerli ve yetenekli oyuncu. Şenol Güneş'in Oğuzhan'a inandığını düşünüyorum. Şenol hoca genelde pat diye oynatmaz. Yenen golde Karius'un hatası yok denecek kadar az. En büyük hata Pepe'nin. O pozisyonda geride kaldı. Vida Premier Lig'e gitmeyi bekliyordu. Onun hayal kırıklığı var. Beşiktaş'ın en büyük sorunu 10 numara. Talisca'nın yeri henüz dolmadı. Negredo Beşiktaş'ın 1. santrforudur benim için.

"Sezonun maçına Alper'i forvet olarak çıkaramazsın"

Senad Ok'un yorumları: "Fenerbahçe hazır bir takımdı. F.Bahçe geçen sezon ligin en çok gol atan takımıydı. F.Bahçe çok büyük fırsat kaçırdı. F.Bahçe'yi tarihinin en önemli maçına golcüsüz çıkarmaya Comolli'nin hakkı yok. Senin oraya geliş sebebin Benfica ve PAOK maçları. Sezonun maçına Alper'i forvet olarak çıkaramazsın. Bunun da zamanlamasını ve planlamasını yapan Comolli. Comolli'nin Premier Lig tecrübesi değerli ama burayı tam olarak tanımıyorlar. Burası Katar, Çin gibi değil. Tam olarak özümsemeden işe başladılar. Olaya hakim olmadan aldığınız kararlar neticesinde bu süreç yaşandı. Aynı kadroyla devam et. Transfer yapma. Maçı izliyorum, Fernandao'yu hayal ediyorum. Fernandao fizik gücüyle rakip savunmayı çok zorlardı. Alper oynadığı için Benfica'nın stoperleri o kadar rahat oynadı ki. F.Bahçe'nin ilk 11'deki garanti isimleri kimse sayamaz.

Ali Koç'un imaj yaratma derdi yok. Ali Koç'un maçtan sonra soyunma odasına gidip rakibi tebrik etmesini samimi buluyorum. Maçtan sonra takımın soyunma odasına girip tatlı-sert konuşma yaptığını biliyorum. İlk uyarısını da takıma yapmış. Takıma kendini göstermesi önemli.

"Lens, Quaresma'yı geçemeyeceğini biliyor"

Lens dışardan zor gibi görünüyor. Ancak röportaj yaptığım için biliyorum, öyle değil. F.Bahçe'de iken Hollanda Milli Takımı'na seçildi. Lens, Quaresma'yı geçemeyeceğini biliyor. Negredo'nun maaşı 2.5 milyon euro olsa kimse bir şey demez."