Geri Dön

Süt reçelli browni tarifi

Şef Devran Karaalp, süt reçeli browni tarifini paylaşıyor.

Süt reçelli browni tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200 gr bitter çikolata
250 gr tereyağı
385 gr esmer şeker
4 yumurta
200 gr un
¼ tatlı kaşığı kabartma tozu
35 gr kakao

Süt reçeli için;
2 litre süt
3 su bardağı toz şeker
2 çubuk vanilya
1 çay kaşığı karbonat

Süt Reçeli Browni Nasıl Yapılır?

Süt reçeli için geniş bir tencerede süt, şeker ve çubuk vanilyaları karıştırıp ısıtın.

Karbonatı ekleyin ve kısık ateşte 1 saat kaynatmaya devam edin.

Vanilya çubuklarını tencereden çıkarın ve karışımı koyu karamel renginde olana kadar 1.5-2 saat pişirin.

Tereyağı ve çikolatayı bir tencereye alıp benmari usulü eritin.

Bir karıştırma kabında yumurtalar ve şekeri çırpın.

Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Tereyağlı çikolatayı ekleyin.

Karışımın yarısını 22 santim ebadında kare fırın kabına dökün ve üzerine süt reçelinin yarısını dikkatli bir biçimde yayın.

Çikolatalı karışımı ekleyip üzerine kalan süt reçelini yayın.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber