Geri Dön

Sütlü mantar çorbası tarifi

Sütlü mantar çorbası tarifi ile serin sonbahar akşamlarını lezzetlendirmeye ne dersiniz? Üstelik bu sütlü mantar çorbası tarifimizde krema kullanmanıza gerek kalmayacak. İşte içinizi ısıtacak sütlü mantar çorbası tarifi.

Sütlü mantar çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket mantar (250gr)
1 adet havuç
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
6 su bardağı su (2 su bardağı havuç ve mantarların pişmesinde)
4 kaşık sıvıyağ
Tuz, karabiber.

Üzeri için;
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Dereotu

Sütlü Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Adım: Öncelikle mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın.

2. Adım: Havucu da rendeleyin. 3 kaşık sıvıyağda kavurun 2 su bardağı su koyup 5 dk kadar pişirin.

3. Adım: Diğer tarafta 2 yemek kaşığı unu 1 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Büyük bir tencereye kavrulmuş unu koyup üzerine 4 su bardağı su ve 2,5 su bardağı süt koyup unu yumuşatın.

4. Adım: Pişen havuç ve mantarları ekleyin karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberlerini ekleyin. Çorbanız koyu olursa su veya süt ekleyebilirsiniz. Üzeri için tereyağını eritip toz biber ekleyerek çorbanın üzerine dökün dereotu ile servis yapın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber