Geri Dön

Süzme mercimek çorbası tarifi

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden birisi olan süzme mercimek çorbası sağlıklı ve zahmetsiz olmasından dolayı da mutfaklarımızda çok fazla tercih ediliyor. En iyi mercimek çorbasını yapmak isteyenler için enfes, lokanta usulü süzme mercimek çorbası tarifi...

Süzme mercimek çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 bardak kırmızı mercimek
1 soğan
2 diş sarımsak
3-4 kaşık sıvıyağ
2 kaşık un
4 bardak sıcak su
2 bardak sıcak et suyu
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin:
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Süzme Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

İnce ince doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı sıvıyağda kavurun.

Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ilave edip karıştırın.

Et suyunu ve suyu ekleyip orta ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin

Blenderdan geçirdiğiniz çorbayı daha sonra süzgeçten geçirin.

Son olarak tuzunu ve limon suyunu ilave edip karıştırın.

Sosu için tereyağını tavada eritin.

İçine pul biber ilave edip karıştırın.

Çorbanın içine sosu döküp karıştırın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber