ING Basketbol Süper Ligi Takım aranıyor!

Takım aranıyor!

25.07.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basketbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Ligi için istenen katılım sayısına ulaşılamadığı için alt liglerde yer alan kulüplere ön başvuru sürecini başlattığını açıkladı.

Takım aranıyor

Kulüplerin yaşadığı maddi sıkıntılar, basketbolda da derinden hissedilmeye başlandı. Süper Lig’den çekilen takımların şoku yaşanırken, şimdi de Türkiye Basketbol Ligi’nde yeterli katılıma ulaşılamadı. Lige katılım için başvuru süresi tamamlansa da, hedeflenen takım sayısının altında kalınması nedeniyle Basketbol Federasyonu bir açıklama yayınlayarak alt liglerdeki takımlar için fırsat yarattı.

Haberin Devamı

Alt liglerde oynayan ekiplerin, Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele etmeyi istemeleri halinde bunun değerlendirileceği duyurulurken, ön başvuru sürecinin başladığı vurgulandı. Özellikle döviz kurundaki artış nedeniyle birçok kulübün geçmiş yıllardan kalan borçlarını ödeme konusunda sıkıtı yaşandığı belirtildi.

Basketbol Federasyonu, takım sayısı konusunda yaşanan gelişmeleri şu şekilde duyurdu: 2018-2019 TBL sezonu için kulüplerimizin resmi başvuru süreci tamamlanmıştır. Netice itibarı ile başvuruların 2018-2019 TBL sezonu için hedeflenen takım sayısının altında kalması münasebeti ile alt liglerde yer alan kulüpler için resmi ön başvuru süreci başlatılmıştır. Bu doğrultuda; TBL’ye katılmayı hedefleyen kulüplerimizin ekte belirtilen koşulları yerine getirerek istenen evrakları en geç 31 Temmuz 2018 mesai saati bitimine kadar Ligler Direktörlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.”

Haberin Devamı

Yazarlar