Tamponsuz Burun Estetiği Mümkün müdür?

Haberin Devamı

Tampon Kullanılmadan Burun Estetiği Yapmak
Dış görünüşünden dolayı rahatsız olan hastalar en fazla şikâyetçi oldukları burunlarından ameliyat olmaktan çekinmektedirler. Burun ameliyatı denilince akla zorlu cerrahi müdahaleler gelmektedir. Fakat günümüzde artık tamponsuz burun estetiği yapmak çok zor bir işlem değildir. Burun estetiği ile burunlarının görünümünü değiştirmek isteyen hastaların artık sadece bıçak altına yatmalarına gerek kalmadı. Yapılan işlemlerde en az kesik ve ağrı olmadan hastaların istediği burun estetiği görünümünü kazandırılıyor. Ameliyat sonra hastaların sosyal yaşamlarını aksatmadan devam etmelerini ve günlük işlerinde herhangi bir aksaklık yaşamaları da sağlanmış oluyor.

Nasıl Yapılıyor?
Normal ameliyatlardan en büyük farkı neşter kullanılmadan estetik işlemini kolayca ve son teknoloji ile gerçekleştirmek. Güzellik ve estetik probleminden rahatsız olan hastaların tercihi olan burun ameliyatı, artık neşter veya farklı bıçak altı uygulamalardan farklı olarak tamponsuz bir şekilde estetik işlemi yapılmaktadır. Neşter kullanılmamasının hastaları memnun eden en büyük sebebi olarak işlemin gerçekleştiği bölgenin iyileşme sürecidir. Normal burun ameliyatı geçiren hastalar, işlem sonrası yaklaşık olarak 2-3 hafta gibi bir süre boyunca hayatlarını kısıtlayan bir sürece girmiş oluyorlar. Bu süreçte ciddi anlamda morluklar ve şişlikler ile hastanın sosyal yaşamı da etkilenmektedir. En fazla şikâyetlerin alındığı süreç olan ameliyat sonrası iyileşme süreci, hastalar tarafından memnuniyetsiz kalma ile sonuçlanma görülmektedir. Hastaların tedirgin olmasına neden olan burun ameliyatı aslında işlem sonra iyileşme sürecine olan korkuların altında yatmaktadır. Bu gibi korkuları olan ve iyileşme sürecini uzun olduğunu düşünen hastaların tercihi haline gelen tamponsuz burun estetiği, hastalara çok kısa sürelerde iyileşme ve sosyal hayatlarına devam edebilmektedir.

15-20 Dakika İçerisinde Lokal Anestezi ile İşlem Yapılmaktadır
Lokal anestezi uygulaması ile gerekli işlemler yapılarak hastaların burun estetiği işlemi gerçekleştirilmektedir. Yapılan işlemden sonra morarma, şişme ve günlük hayatı etkileyen herhangi bir sorun oluşmamaktadır. Hastalar yapılan lokal anestezi ile çok kısa bir sürede yaklaşık 15-20 dakika içerisinde istedikleri işlemi yaptırabilmektedirler. Ameliyat sonra hiçbir şekilde günlük hayatlarını etkilemeyecek bu işlem hastalar tarafından çok fazla tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir.