Tarçın

Tarçın

Son dakika tarçın haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarçın gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarçın haber sayfamızda...

Tarçın

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.843 tarçın haberi bulunmuştur.
Geçmeyen yara diye bir şey yok! İz bile bırakmayan yöntem: Bir tutam serpin
Geçmeyen yara diye bir şey yok! İz bile bırakmayan yöntem: Bir tutam serpin Bazen bazı yaralar ne yaparsak yapalım hemen iyileşip kapanmaz. Özellikle hassas cilde sahipseniz basit bir kesiğin bile iyileşmesi biraz zaman alabilir. Ancak kullanacağınız basit bir yöntem yaralarınızın daha hızlı iyileştirebilir. Peki nasıl?
25.03.2024 Genel Sağlık
İftar sofralarının vazgeçilmez içeceği için yoğun mesai
İftar sofralarının vazgeçilmez içeceği için yoğun mesai Gaziantep'te, Ramazan ayının vazgeçilmez içeceği meyan kökü şerbetinin iftar ve sahur sofralarına yetiştirilmesi için işletmelerde yoğun mesai başladı. Kentte, 6. kuşak meyan şerbeti üreticisi Halil Gezer şerbetin 1,5 litresini 25 liraya sattıklarını ve pek çok faydası olduğunu söyledi.
13.03.2024 Gündem
Yedikten hemen sonra yatmayın
Yedikten hemen sonra yatmayın Oruç günlerini hareketsiz geçirmemeye, özellikle iftar ertesinde uyuklamamaya dikkat edilmeli. Reflü sorunu olanların ise öğünlerden hemen sonra yatmaması, dik veya dik oturuşa yakın şekilde durmaları gerekiyor.
13.03.2024 Gündem
'Kerebiç' tatlısı Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor
'Kerebiç' tatlısı Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor Mersin yöresine özgü bir tatlı çeşidi olan kerebiç, hafifliği ve doğallığının yanı sıra lezzetiyle de ramazan sofralarını süslüyor.
12.03.2024 Gündem
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir?
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir? Oruç tutarken uzun süre tok kalmamızı sağlayacak besinler neler?
Orkideyi coşturan baharat! Ayda bir yarım çay kaşığı verin
Orkideyi coşturan baharat! Ayda bir yarım çay kaşığı verin Orkide, zarif ve etkileyici çiçekleriyle tanınan, bakımı özen isteyen bitkilerden biridir. Evlerimizi ve ofislerimizi süsleyen bu bitkiler, doğru bakım ile uzun süreler boyunca çiçeklerini coşkuyla açarlar. Solan orkidenizi coşturmak için evlerde bulunan bu baharattan yardım alabilirsiniz.
1.03.2024 Püf Noktası
Baharatların son kullanma tarihi geçtiyse çöpe atmayın! Evde kullanım alanlarını duyunca şaşıracaksınız
Baharatların son kullanma tarihi geçtiyse çöpe atmayın! Evde kullanım alanlarını duyunca şaşıracaksınız Baharatlar, yemeklere tat ve aroma katan önemli malzemelerdir. Ancak, son kullanma tarihleri geçebilir. Ancak, bu durumda çöpe atmak zorunda değilsiniz. Son kullanma tarihi geçen baharatların kullanım alanlarını duyunca çok şaşıracaksınız.
29.02.2024 Püf Noktası
Ananas kabuklarını çöpe atan çok pişman olacak! Artık asla ziyan etmeyeceksiniz
Ananas kabuklarını çöpe atan çok pişman olacak! Artık asla ziyan etmeyeceksiniz Doğanın bize sunduğu nimetlerin bazıları, görünürde kullanılan kısımlarıyla sınırlı gibi görünse de, daha derinlemesine bakıldığında, birçok yararlı özelliği barındırır. Ananasın kabukları da bu duruma örnek teşkil eder. Eğer sizler de çöpe atanlardansanız artık atmayın.
28.02.2024 Püf Noktası
Tarihte koku
Tarihte koku Kokunun kadim geçmişi doğudan gelen bir kültür olarak karşımıza çıkıyor. Antik Mısır, Babil, Hitit, Hint, İran, Akdeniz ve Mezopotamya medeniyetleri için koku çok değerliydi.
18.02.2024 Gündem
Bağırsaktan kalbe her yerde etkili! Şifa kaynağı tarçının 6 faydası
Bağırsaktan kalbe her yerde etkili! Şifa kaynağı tarçının 6 faydası Tarçın; oldukça aromatik, lezzetli ve sağlık açısından oldukça faydalı bir baharat türüdür. Birçok kişinin favori baharatlardından birisi olan tarçın, sahip olduğu özelliklerle kimi zaman doğal bir şifa kaynağı olabilir. Tarçına karşı alerjiniz varsa kullanmadan önce doktorunuza danışmakta fayda vardır. İşte tarçının sağlığa 6 faydası
13.02.2024 Genel Sağlık
Pamuk gibi irmik helvasının sırrı! Karışıma bir kaşık ekleyince tam kıvamında oluyor
Pamuk gibi irmik helvasının sırrı! Karışıma bir kaşık ekleyince tam kıvamında oluyor Geleneksel Türk lezzetlerinde başı çeken irmik helvası basit gibi gözükse de kıvamını tutturmak zor olabiliyor. Sürekli kavurma ve tam ölçülü malzemeler eklemek gerekiyor. Biri yanlış veya eksik olunca irmik helvasının kıvamı tutmuyor. İşte tam kıvamında irmik helvasının tarifi…
9.02.2024 Yemek
Ihlamur çiçeği ve papatya fiyatıyla rekora koşuyor
Ihlamur çiçeği ve papatya fiyatıyla rekora koşuyor Kış aylarında fazla tüketilen bitkilerden biri olan ıhlamur çiçeğinin kilosu 2 bin TL’yi bulurken, tıbbi olarak geçen papatyanın fiyatı ise 4 bin TL'ye ulaştı. Kışın grip ve boğaz ağrılarına iyi gelen ıhlamur çiçeği ve papatyayı vatandaşlar gramla satın alabiliyor.
9.02.2024 Ekonomi
Yoğurdun üzerine bir çimdik atın, faydası hiçbir şeyde yok! İğne ipliğe döndüren formül
Yoğurdun üzerine bir çimdik atın, faydası hiçbir şeyde yok! İğne ipliğe döndüren formül Sütlaç, sahlep ve birçok tatlı çeşidine eklenen tarçının sağlığa sayısız faydası var. Peki bu faydalı baharatı yoğurtla birlikte tüketmeyi denediniz mi? İşte yoğurt ve tarçın ikilisinin vücuda sağlıklı etkileri.
8.02.2024 Genel Sağlık
‘Kabaklı sütlaç mı olur?’ demeyin! Yiyen tarif istiyor
‘Kabaklı sütlaç mı olur?’ demeyin! Yiyen tarif istiyor Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlıların başında sütlaç geliyor. Ancak klasikleşmiş sütlaç yemek istemeyenler için farklı bir tarifimiz var. Kabaklı sütlaç tarifi ile geleneksel lezzetin dışına çıkın.
6.02.2024 Yemek
Orkide çiçeğini coşturan teknik! Çiçekçilerin orkideleri canlı tutan sırrı ortaya çıktı
Orkide çiçeğini coşturan teknik! Çiçekçilerin orkideleri canlı tutan sırrı ortaya çıktı Görüntüsü ile oldukça zarif görünen orkide nazlı bir çiçek türü. Eğer orkideniz solmuşsa toprak dibine bir miktar ekleyince çiçek aylarca canlı kalıyor.
2.02.2024 Püf Noktası
Bu reçeli daha önce hiç duymadınız! Her kaşığında acılık olan isot reçeli tarifi
Bu reçeli daha önce hiç duymadınız! Her kaşığında acılık olan isot reçeli tarifi Çilek, vişne, ayva reçelini bilemeyen yoktur. Ama daha önce isot reçelini duymadığınıza eminiz. Baharat olarak Türk mutfağında en çok tüketilen isot reçelinin her kaşığında acılık var. İşte Şanlıurfa’dan sofralarımıza ulaşan isot reçeli tarifi…
30.01.2024 Yemek
Balık pişirirken aklınızda bulunsun! Evdeki bütün kokuyu hapsediyor
Balık pişirirken aklınızda bulunsun! Evdeki bütün kokuyu hapsediyor Balık sezonun olduğu bu dönemlerde en çok yakınılan konulardan birisi de evde koku oluşması. Balık pişirirken bu tüyolar aklınızda bulunsun. Evinizin hiçbir yeri artık balık kokmayacak.
26.01.2024 Püf Noktası
Orkide aylardır çiçek açmıyorsa toprağına ekleyin! Açmayan orkideyi coşturuyor
Orkide aylardır çiçek açmıyorsa toprağına ekleyin! Açmayan orkideyi coşturuyor Özel günlerin vazgeçilmezi orkide oldukça zarif bir çiçek. Ancak bakımı da bir o kadar zor. Çiçek açması oldukça zor türlerden birisi. Ancak doğru bakım teknikleri ile orkidenizi adeta coşturabilirsiniz.
19.01.2024 Yaşam
Kabak tatlısı yaparken mutlaka ekleyin! Asla erimiyor ve dağılmıyor
Kabak tatlısı yaparken mutlaka ekleyin! Asla erimiyor ve dağılmıyor Kabak tatlısı, Türk mutfağında özellikle kış aylarında sıkça tercih edilen lezzetli bir tatlıdır. Hem besleyici özellikleri hem de benzersiz lezzetiyle bilinen bu tatlı, aynı zamanda oldukça sağlıklı bir seçenek olarak da öne çıkar. Kabak tatlısının yapımı sırasında eklenen belirli malzemeler, hem lezzeti artırır hem de tatlıyı daha dayanıklı kılar. İşte kabak tatlısını mükemmel kılan o özel malzeme ve yöntemler.
15.01.2024 Yemek
Kuş İsimleri 2024: En Güzel, Değişik, Popüler Erkek ve Dişi Muhabbet Kuşu İsimleri
Kuş İsimleri 2024: En Güzel, Değişik, Popüler Erkek ve Dişi Muhabbet Kuşu İsimleri Erkek ve dişi muhabbet kuşlarınız için isim vermek istiyorsunuz ama karar veremiyor musunuz? Muhabbet kuşunuza yakışacak doğru ismi bulmanıza yardımcı olacak isimleri öğrendikten sonra sizlerde rahatlıkla muhabbet kuşunuza isim koyabileceksiniz. Muhabbet kuşları için listelenen isimler arasında mutlaka kuşunuza uygun bir isim bulacaksınız. Sizler için erkek ve dişi muhabbet kuşlarına uygun en güzel isimleri derledik.
9.01.2024 Çocuk
Hayvan İsimleri 2024: En Güzel, Değişik ve Yaratıcı Evcil Hayvan İsimleri Listesi
Hayvan İsimleri 2024: En Güzel, Değişik ve Yaratıcı Evcil Hayvan İsimleri Listesi Dünya üzerinde en çok sahiplenen hayvanların başında kedi köpek gelse de muhabbet kuşu, hamster ve balık bakanlar da bulunuyor. Sevimli halleri, dostane yaklaşımları ile aile bireyi haline gelen bu hayvanlara ne isim vereceği konusunda sahipler kararsız kalıyor. Hayvanın türüne, rengine ve karakteristik özelliğine göre verilebilecek birbirinden güzel hayvan isimleri bulunuyor. En güzel, karizmatik, komik ve eğlenceli havan isimleri listesine sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Evcil Hayvan
T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Kız bebek bekleyen anne ve baba adaylarının yaşadığı en eğlenceli süreçlerden birisi de isimler. Aile üyelerine yeni katılacak olan bireyin heyecanını yaşayan aileler kız bebeklerine verecekleri isim konusunda seçici oluyorlar. Kızlarının haya boyu taşıyacağı ismi seçerken aileler özellikle anlamlarına da dikkat ediyor. Bu konuda yakınlarından fikir alan aileler internet ortamında da derin bir araştırma içerisine giriyor. Popüler, keşfedilmemiş, nadir bulunan, değişik isimler ve modern çağa uygun isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. T harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
D ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: D Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
D ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: D Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba olmak dünyanın en güzel duygularında bir tanesi. Aile üyesine yeni bir bireyin gelme duygusu anne ve baba adaylarını heyecanlandırıyor. Bebekleri için her şeyin en güzelini yapmaya çalışan çiftler isimleri konusunda da seçici oluyor. Yeni doğacak kız bebeklerine aileler isim verirken özellikle kulağa hitap ediş şekli ve anlamlarına dikkat ediyor. Hayat boyu taşıyacakları ismi verirken aileler nadir bulunan, duyulmamış, keşfedilmemiş isimleri tercih ediyor. D harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “D ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Köpek İsimleri 2024: Yaratıcı, Duyulmamış, Yeni, Değişik, Popüler Yavru Dişi ve Erkek Köpek İsimleri
Köpek İsimleri 2024: Yaratıcı, Duyulmamış, Yeni, Değişik, Popüler Yavru Dişi ve Erkek Köpek İsimleri Sevimli görünüşleri, inşalarla kurdukları yakın dostluk ve bağ ile kendilerini sevdiren köpekler dünya üzerinden en çok sahiplenilen ikinci evcil hayvanlardır. Etçil ve memeli olan köpeklerin 400’den fazla ırkı olduğu tahmin edilmektedir. Günümüzde en çok sahiplenilen köpek cinsi ile fino türüdür. İlk köpek sahiplenildiğinde dişi veya erkek oluşuna göre isim verilir. Köpek sahipleri yeni dostlarına en güzel, duyulmamış, havalı isimleri vermek ister. Bazı evcil hayvan sahipleri köpeklerine yabancı isim vermek isterken bazıları da Türkçe isim tercih ederler. Köpeklere verilebilecek birbirinden güzel köpek isimleri vardır. En güzel, yaratıcı, duyulmamış, havalı, Türkçe, yabancı dişi ve erkek köpek isimleri ile ilgili içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Evcil Hayvan
Kedi İsimleri 2024: En Güzel, Değişik, Popüler, Komik, İngilizce, Yaratıcı Dişi ve Erkek Yavru Kedi İsimleri
Kedi İsimleri 2024: En Güzel, Değişik, Popüler, Komik, İngilizce, Yaratıcı Dişi ve Erkek Yavru Kedi İsimleri Kediler sevimli ve sevecen halleri kendisine hayran bırakır. İnsanlarla dost olan kedilerin kendilerine has özellikleri vardır. Dünyada en çok sahiplenen evcil hayvandır ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Yeni kedi sahiplenen pek çok kişi kedisine isim vermek ister. Erkek ve dişi kediler için birbirinden ayrı yabancı, Türkçe, mitolojik ve yaratıcı kedi isimleri bulunur. Ancak her geçen gün yeni kedi isimleri popüler olmaktadır. En güzel erkek ve dişi kedi isimleri için Kedi İsimleri 2024 içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Evcil Hayvan

Benzer Haber Etiketleri

Tarçın ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.