Tarçın kokulu elmalı kek yapmak için kolları sıvayın

Elmakek hem damağınızda enfes bir tat bırakacak hem de çay saatinizin vazgeçilmezi olacak. Tarçın da seviyorsanız bu tarifi kaçırmayın. Bir saatte hazırlayıp pişirebileceğiniz enfes kekiniz için buyurun mutfağa geçelim.

19.01.2018 Cuma Güncelleme : 19.01.2018-11:59 Cuma

12 dilimli elmalı tarçınlı kek için malzemeler

•3 adet yumurta
•1,5 su bardağı toz şeker
•1/3 su bardağı zeytinyağı
•1 su bardağı süt
•2 su bardağı un
•1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
•1 tatlı kaşığı tarçın
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu

Üzeri için

•2 adet kırmızı elma
•2 yemek kaşığı toz esmer şeker

Dikkat edilmesi gereken noktalar

Elma dilimlerini kararmaması için limon suyu ile karıştırın ve kekin üzerine öyle dizin. Kabaran yumurta ve şekerin kıvamını kaybetmemesi için diğer malzemeleri yavaşça karıştırarak eklemeye dikkat edin. Elmaları da küp şeklinde doğrayarak, unladıktan sonra kek harcının içine ilave edin.

Yapım aşaması

1.Yumurtaları ve toz şekeri, krema halini alana kadar bir mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın.
2.Zeytinyağı ve sütü ekledikten sonra çırpma işlemini iki üç dakika kadar sürdürün.3.Elenmiş un, kabartma tozunu ve vanilyayı kek karışımına ekleyin. Tüm malzemeyi kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
4.Tarçının yarısını ve iri çekilmiş ceviz içini de kattıktan sonra bir spatula yardımıyla tüm malzemeleri karıştırın.
5.Kek harcını, tabanını pişirme kâğıdı ile kapladığınız kelepçeli, düz bir kek kalıbına aktarın. Harcın üzerini düzeltin.
6.İyice yıkayıp kabuğunu soyduğunuz elmaları ince ince dilimleyin. Elma dilimlerini üst üste bindirerek, daire şeklini alacak şekilde kekin üzerine yerleştirin.
7.Esmer şekeri ve kalan tarçını elma dilimlerinin üzerine serpiştirin. Keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
8.Dinlenen keki, pişirme kağıdından ayırın. Düz bir şekilde servis tabağına yerleştirin.
9.Dilimledikten sonra arzuya göre üzerine pudra şekeri veya toz tarçın serperek servis edebilirsiniz.