Ege ‘Tarihi korumayı biz de iyi biliriz’

‘Tarihi korumayı biz de iyi biliriz’

19.09.2018 - 23:31 | Son Güncellenme:

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, restorasyonu devam eden tarihi Kıllıoğlu Hamamı’yla ilgili iddialara yanıt verdi “Çalışmalarımızın gölgelenmesine asla izin vermeyiz” dedi

‘Tarihi korumayı  biz de iyi biliriz’

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, restorasyonu devam eden tarihi Kıllıoğlu Hamamı’nda incelemelerde bulundu, tarihi hamamın yeniden görünür hale geleceğini söyledi. Restorasyonla ilgili iddialara da yanıt veren Başkan Pekdaş, restorasyonun müze yetkilileri gözetiminde yapıldığını söyledi. Geçmişte odun-kömür deposu olarak da kullanılan hamamın zeminine dökülen betonun büyük bir titizlikle kırılarak temizlendiğini dile getiren Pekdaş, “Amacımız bu hamamı kurtararak, kent sakinlerimizin hizmetine açmak” dedi.

Haberin Devamı

3 binden fazla tescilli yapı

Konak’ta 3 binin üzerinde tescilli yapının bulunduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, tarihi yapıların restorasyonu için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti, sözlerine şöyle devam etti: “Kentin güzel kimliğini ortaya çıkarmak için yürüttüğümüz çabalar sonuç verecek. Kimsenin bu çalışmalarımızı gölgelemesine izin vermeyiz. Tarihi korumayı da, kentin değerlerini ortaya çıkarmayı da iyi biliriz.”