Siyaset Tarihi uçuş

Tarihi uçuş

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kahramanmaraş ve Gaziantep’teki programlarının ardından ‘TC-ANK’ uçağı ile yapımı devam eden İstanbul Yeni Havalimanı’na ilk inişi gerçekleştirdi.

Tarihi uçuş

Saat 20.30’da gerçekleşen tarihi iniş için İstanbul Atatürk Havalimanı’nda faaliyet gösteren Turkish Ground Service yer hizmetleri ekibinden bir grup çalışan İstanbul Yeni Havalimanı’na aktarıldı. Erdoğan’ı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan karşıladı. İtfaiye takımı da ilk kez iniş yapması sebebiyle Erdoğan’ın uçağını bir havacılık geleneği olan su takı ile karşıladı. Uçak su püskürten iki itfaiye aracının arasından geçti. Erdoğan, inişin ardından “Tüm konsorsiyum mensuplarını, mimarından mühendisine kadar emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum. Pistiyle, ışıklandırmasıyla, terminal binasıyla muhteşem bir esere sahip olduk. Milletimiz için ülkemiz için tüm insanlık için havalimanımızın hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Milletime en kalbi duygularla selam, sevgi, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tarihi uçuş

29 Ekim’de açılacak

Yapımına 2014 yılında başlanan ve ilk etabının 29 Ekim 2018’de açılması planlanan İstanbul 3. Havalimanı’nın yüzde 90’ı tamamlandı. Yeni Havalimanı, dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi olma özelliğini taşıyor. Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul 3. Havalimanı, günde 3 bin 500 uçağa hizmet verme ve aynı anda havalimanında 454 uçak park kapasitesine sahip olacak.