Geri Dön

Tart kalıbında kek tarifi

Tart kalıbında kek yapmak, kekin lezzetini ve görünüşünü iki katına çıkartıyor. Artık tart kalıplarıyla kek yapmak oldukça keyifli ve kolay. Kek yaparken yepyeni arayışlar içerisine giriyorsanız tart kalıbında kek tarifimizi deneyebilirsiniz. İşte artık pastanelerden almanıza gerek kalmayacak tart kalıbında kek tarifimiz.

Tart kalıbında kek tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 buçuk çay bardağı sıvıyağ
2 buçuk su bardağı süt
2 buçuk çay bardağından biraz az un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Çikolata sosu için:
2 buçuk paket sütlü çikolata
1 paket krema

Tart Kalıbında Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıyoruz. Çırpıcıyla köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Ardından kakao, sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek önce yavaş sonra hızlı devirde çırpıyoruz.

Tereyağını tart kalıbımızın her yerine sürüp akışkan kıvamdaki hamurumuzu kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.

Fırınınızın modeli ve markasına göre süreyi azaltabilir ya da uzatabilirsiniz. Fakat genel olarak ilk 15 dakika fırın kapağını açmamalısınız.

Kekiniz pişmeye devam ederken sizde çikolata sosunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Çikolatanızın hafif olması ve ağzınızda acı bir tat bırakmaması için sütlü çikolatayı tavsiye ediyoruz. Fakat çikolata tutkunuysanız sütlü çikolata yerine bitter çikolata da kullanabilirsiniz.

Sütü bir tencereye dökün ardından çikolataları ekleyin. Çikolata ve sütü birbirine iyice karıştırın kıvam aldıktan sonra 2 dakika daha kısık ateşte karıştırmaya devam edin ardından tüpten alın.

O arada pişen kekinizi fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki ters çevirin ve üzerine hala sıcak durumdaki çikolata sosunu dökün.

Üzerini fıstık, Hindistan cevizi veya çilekle süsleyebilirsiniz..

Afiyet olsun

Püf noktası:

Çikolatanız sıcak ise daha kolay şekil verirsiniz. Kekinizi kontrol ederken kürdan batırabilirsiniz. Tereyağı kullanarak daha sağlıklı bir kek elde etmiş olursunuz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı aynı eleğe koyup eleyebilirsiniz, kekiniz daha yumuşak olur.

PembeNar Özel

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber