Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

'Tasarımlarımı birilerinin üzerinde görmek en büyük mutluluğum'

Kendi adını taşıyan markasıyla adından söz ettiren Selin Ecer, "Takı tasarımı yapmak en büyük düşüm ve tasarımlarımı birilerinin üzerinde görmek en büyük mutluluğum" dedi ve ekledi: "Takılarımı bu yıl en çok Bade İşcil, Aslıhan Gürbüz, Aslı Tandoğan, Birce Akalay ve Özge Ulusoy taktı."

|

Selin Ecer markasını kurmaya nasıl karar verdiniz ? Tasarımlarınız ve kendinizden bahseder misiniz?

Sanatçı bir aileden geliyorum, çocukluk yıllarımdan beri sanatla iç içe büyüdüm. Sanırım bu göz aşinalığı, bugün bu koleksiyonların oluşmasında en büyük etken. Yıllarını heykel ve seramik sanatçılığına adamış olan babam Prof. Dr. Erdinç Bakla sayesinde evimizde hep bir sanat rüzgarı esti.

Takılara ve aksesuar tasarımlarına, küçüklüğümden beri hep ilgi duydum. Zamanla çocukluktan gelen bu merak, benim profesyonel kariyer planlamam haline geldi. Her zaman dergilerdeki ürünleri takip eder, mağazalarda hep takı reyonlarında bulurdum kendimi. Daima şöyle düşünmüşümdür, takı tasarımı yapmak benim en büyük düşüm, ve tasarladığım takıları birilerinin üzerinde görmek en büyük mutluluğum.

Yaklaşık 10 sene önce hobi olarak başladığım takı tasarımı, zamanla bütün planlarımın merkezine oturdu. Üniversite yıllarımda bir yandan medya iletişimi eğitimime devam ederken, diğer yandan da bir sanat galerisinde gümüş dökümler üzerine ders almaya başladım. Takı tasarımı seminerlerine ve sertifika programlarına katıldım. Takılarımı insanlarla ilk kez bir sanat galerisinde açtığım kişisel bir sergide paylaştım. Bu sergiyi çeşitli karma sergiler takip etti. İlk iş teklifleri bu sergiler sayesinde geldi. Hayatta gerçekleşen her bir hayal bir sonraki için yol gösteriyor insana.

Türkiye’nin en önde gelen tekstil firmalarına özel koleksiyonlar oluşturdum. Kendi ismim altında Selin Ecer markasını yaklaşık iki sene önce kurdum.

Tasarımlarınızın stiliyle öne çıkan dizilerde olduğunuz görüyoruz. Markanızla en çok bağdaştırdığınız ünlüler kimler?

Dizilerle birlikte Selin Ecer markasının bilinirliği oldukça arttı, karakterlerin tarzlarıyla ürünler örtüştüğünde ve giydikleri kıyafetlerle güzel kombinlendiğinde, ürünler daha popüler hal alıyor ve pek çok kişi tarafından tercih edilir hale geliyor. Tasarımlarımın daha fazla sayıda ünlü tarafından tercih edildiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Takılarımı bu yıl en çok Bade İşcil, Aslıhan Gürbüz, Aslı Tandoğan, Birce Akalay ve Özge Ulusoy gibi isimler taktı. Bu kişilerin üzerinde takılarımı görmek oldukça mutluluk verici.

Tasarımlarınızın tarzını nasıl tanımlıyorsunuz? Hedef kitlenizi nasıl belirliyorsunuz?

Koleksiyonlarımın her yaşa ve zevke hitap etmesine özen gösteriyorum. Genç kızlar için rengarenk, zincirlerle yoğunlaştırılmış, çeşitli kristal taşlı sallantıların olduğu tasarımlar yaparken, daha orta yaşlı kadınlar için daha çok incilere, akik, yeşim ve oniks taşı gibi doğal taşlara ağırlık veriyorum.

Benim takılarımı takan ve kendisini bu takılarla daha güzel hisseden kadın sayısını her geçen gün artırtmak en büyük hedefim dolayısıyla geniş bir kitleye hitap etmeye çalışıyorum.

Takı tasarımlarında akımlar olduğuna inanıyor musunuz? Yoksa takılar zamansızmı olmalı?

Takı tasarımlarında her yıl belli bir akım oluyor, bir anda belli parçalar moda olabiliyor ve hızlıca yön değiştirip farklı bir akıma doğru yönlenebiliyor. Moda aslında oldukça değişken, örneğin geçen yıl tasma choker kolyeler bir anda popüler hale gelirken, bu yıl bir anda büyük küpeler tercih edilir hale geldi.

Her sezon mutlaka bir trend oluyor ve pek çok marka bu trendlerin farklı yorumlarını yapıyor.

Ama bu hızlı değişimlerin dışında kalıcı ve zamansız takılar da olmalı. İncilerin zarafeti ve saflığıyla kadını birbirine yakıştırıyorum ve modası vazgeçilmez buluyorum. Örneğin, klasik incili bir kolye her zaman koleksiyonlarımın en başında görebilirsiniz. Aynı zamanda gümüş, altın karışık uzun dokulu zincirler de her kadının dolabında olması gereken parçalardandır diye düşünüyorum.

Takı tasarımlarında son trendler neler?
Bu yıl büyük parçalar ön planda, ufak ve zarif modeller yerini dikkat çekici ve iddialı parçalara bırakıyor. Küpelerde uzun ve yoğun parçalar, barok tarzı yansımalar var, ekstra büyük halka küpeler de ön planda. Bir de uyumsuz küpelerin modası var, eşleşen simetrik görünümlerin yerini asimetrik görünümler alıyor. Aynı zamanda altın rengi takılara da geri dönüş var.

Uzun ve yakın vaade planlarınız neler?
Yakın vadede Selin Ecer Türkiye satış noktalarımı arttırmayı planlıyorum. Uzun vade planlarım arasında da, yurt dışına açılmak var.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.