SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Tavşan bakımı ve tuvalet eğitimi

Tavşan bakımı kolay bir hayvandır. En büyük dertleri ise bitmek bilmeyen tuvalet ihtiyaçlarıdır. Peki tavşanlar tuvalete nasıl alıştırılır, tavşana tuvalet eğitimi nasıl verilir?

|

Tavşan bakımı kolay bir hayvandır. En büyük dertleri ise bitmek bilmeyen tuvalet ihtiyaçlarıdır. Peki tavşanlar tuvalete nasıl alıştırılır, tavşana tuvalet eğitimi nasıl verilir?

Tavşanların uyku alışkanlığı

Geceleri aktif bir hayvan olan tavşanlar genellikle gece ve sabahın ilk saatlerinde beslenir. Gündüz ise genellikle uyurlar.

Tavşanlar neden sürekli kemirir?

Kemirmek tavşanlar için zorunlu bir ihtiyaçtır. Günün büyük kısmını kemireceği malzeme aramak ve kemirmekle geçirir. Kemirebileceği malzemeler sağlayarak onların rahatını garantileyebilir ve evinizdeki başka eşyalardan uzak durmalarını sağlayabilirsiniz.

Tavşanlarda tuvalet eğitimi

Tavşanlar için en önemli konu tabii ki diğer hayvanlarda da olduğu gibi temizliktir. Kafesi temiz tutulmalı, talaşların altına serilen gazete kağıdı veya karton her gün değiştirilmelidir.

Tavşan tuvaletini aynı yere yapmaya meyillidir. Özellikle idrarlarını kafes içinde hep aynı noktaya yaparlar. Tavşanın tuvalet eğitimi için kafesin içine ufak bir kap koyun. İçine bir kağıt havlu veya gazete yerleştirin. Kafesteki idrarından bir kaç damla koyun. Zamanla bunu tekrarlarsanız mutlaka alışacaktır. Ancak sabırlı olmalısınız. Tavşanlar ürkek ve strese karşı dayanıksız hayvanlardır. Kızarsanız strese girer ve dışkılamaya başlar. Bu şekilde sabırla hareket ederseniz 3 ay içinde tuvalet alışkanlığı kazanacaktır. Ardından kabı nereye koyarsanız koyun sadece ona tuvaletini yapacaktır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.