Gündem Tavuk çorbası nasıl yapılır?

Tavuk çorbası nasıl yapılır?

20.04.2018 - 15:41 | Son Güncellenme:

Tavuk çorbası beyaz et sevenlerin çorba konusundaki bir numaralı tercihidir. Kolay ve pratik yapılışıyla da özellikle kış aylarında şifayı kapanların derdinin devasıdır. Kıvamı ve lezzetiyle ağızlara layık tavuk çorbası tarifi sizlerle...

Tavuk çorbası nasıl yapılır

Malzemeleri;

• 5 bardak tavuk suyu (sıcak)
Yarım haşlanmış kemikli tavuk göğsü
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay bardağı kırık pirinç (bol suda yıkayın)
• Yarım çay kaşığı karabiber

Terbiye için;

• 2,5 yemek kaşığı un
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 1 tane yumurta sarısı

Yapılışı;

Suda baharatlarla haşladığınız kemikli tavuk göğsünü kevgir kullanarak bir tabağa alın. Baharat kullanımı tercihinize kalmış kullanmayabilirsiniz de. Haşlama suyunu daha sonra çorba suyu olarak kullanacağınız için dökmeyip ayrı bir kapta bekletin. Derili ve kemikli hâldeki tavuk göğsünü deri kemiklerden kurtarın. Kalan tavuk göğsünü ortalama bir boyuta (ne çok büyük ne çok küçük) gelene kadar ufalayın. Ayrı bir kaba aldığınız haşlanmış tavuk suyuna tuz ve karabiberi ekleyin. Ardından yıkanmış pirinçleri (tel şehriye de kullanılabilir) ilave ederek ocağın üstünde kaynatmaya başlayın. Bu arada tavukları terbiyelemeye başlayın. 1,5 su bardağı yoğurdu, 2,5 yemek kaşığı unu ve yumurta sarımızı bir kaba alın. Kaba aldığınız üçlüyü homojen bir yapıya sahip olana kadar çırpın. Bu noktada yumurta kesilebilir. Problemi çözmek için ocaktaki sudan terbiyeye ara ara eklemeler yapın. Karıştırma işlemine ise son hız devam edin. Terbiyeyi ocaktaki suya ilave edip karıştırın. Sonra ufaladığımız tavuk göğsü parçalarını çorbaya katın. 10-15 dakika süresince kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Kaynatma işlemi sırasında karıştırmaya özen gösterin. Çorbamız kıvamını bulunca ocaktan alın. Üzerine tercihe göre nane de serpip serivis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Birkaç tavsiyemiz var

Özellikle kış aylarında şifa kapısı olarak görülen tavuk çorbası tam bir vitamin deposudur. Ayrıca tavuk çorbası farklı besinlerle tadını daha da güzelleştirebileceğiniz bir çorbadır. Bu yüzden size birkaç tavsiye vermek isteriz. Örneğin tavuk suyuna ekleyeceğiniz çeşitli sebzeler (patates, soğan) çorbanızın daha lezzetli olmasını sağlar. Baget tavuk kullanımı da tavuk alternatifi olarak aklınızın bir kenarında durabilir.