Geri Dön

Tavuklu börek tarifi

Çıtır çıtır yufkası, nefis sebzeli tavuklu iç harcıyla çay sofralarına yakışacak tavuklu börek tarifi

Tavuklu börek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yufka
1 tavuk göğsü
1 soğan
1 kase bezelye
2 kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Sosu için:
1 bardak süt
1 yumurta
2 kaşık tereyağı

Üzerine:
Yumurta sarısı

Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Haşladığınız tavukları didikleyin.

Soğan ve kırmızı biberi ince ince kıyın, zeytinyağıyla soteleyin.

Bezelyeleri de ekleyin.

Sebzeler yumuşayınca tavuğu da ilave edip sotelemeye devam edin.

Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra altını kapatın.

Sosu için tereyağını eritip ılıtın.

Süt, yumurta ve çok az tuz ilave edip çırpın.

Yufkaları paçanga gibi kesip sostan sürdükten sonra iç harçtan koyup sarın.

Bittikten sonra kalan sosu da üzerine gezdirin.

Yumurta sarısı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber