Tayvan

Tayvan

Son dakika Tayvan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Tayvan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Tayvan haber sayfamızda...

Tayvan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.364 tayvan haberi bulunmuştur.
Yunanistan F-16 kararını resmen duyurdu: Hazır değiliz!
Yunanistan F-16 kararını resmen duyurdu: Hazır değiliz! Rus işgal ordusunun bahar taarruzu beklenirken, Ukrayna Batılı müttefiklerinden silah ve füze yardımı bekliyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, haftalardır konuşulan hamlenin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
16.04.2024 Dünya
Tayvan görevi tamam! Türk İHA ekibi Türkiye'ye doğru yola çıktı
Tayvan görevi tamam! Türk İHA ekibi Türkiye'ye doğru yola çıktı Tayvan’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Tayvan’a yardıma gelen Türk İHA ekibi çalışmalarını tamamladı. Ekibin lideri ve saha direktörü Serhat Gümüş de açıklamalarda bulundu.
12.04.2024 Gündem
Malatya'da 4.1'lik deprem! AFAD verileri paylaştı
Malatya'da 4.1'lik deprem! AFAD verileri paylaştı Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 08.44 sıralarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
12.04.2024 Gündem
Üçlü zirveden Çin'e tepki! 'Saldırgan tutumundan ciddi endişe duyuyoruz'
Üçlü zirveden Çin'e tepki! 'Saldırgan tutumundan ciddi endişe duyuyoruz' ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr Beyaz Saray’da üçlü bir zirve gerçekleştirdi. Liderler tarafından yayınlanan ortak bildiride Çin’in Güney Çin Denizi'ndeki tehlikeli ve saldırgan tutumundan ve hukuka aykırı hak iddialarından “ciddi endişe duyulduğu” vurgulandı.
12.04.2024 Dünya
Biden'dan İsrail'e tam destek açıklaması
Biden'dan İsrail'e tam destek açıklaması ABD Başkanı Joe Biden, İran ve vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail’e desteklerinin tam olduğunu belirterek, “İsrail'in güvenliğini korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
11.04.2024 Dünya
F-15'ler sokakları bastı! 7.4'lük deprem sonrası kritik karar: 'Buna mecburuz'
F-15'ler sokakları bastı! 7.4'lük deprem sonrası kritik karar: 'Buna mecburuz' Pahalı askeri ekipmanları sağlıklı şekilde muhafaza etmek ve harbe hazır durumda tutmak her ordunun birinci önceliğidir. Bunun son örneği de geçtiğimiz günlerde Japonya'da yaşandı. Tayvan’da gerçekleşen depremin ardından yapılan tsunami uyarısı sebebiyle bazı bölgelerde sokaklar, savaş uçağı istilasına uğradı.
8.04.2024 Dünya
Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki gümrük anlaşması! Resmen yayımlandı
Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki gümrük anlaşması! Resmen yayımlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Bakü- Tiflis- Kars Demiryolu Projesi Kapsamında Gümrük Transit İşlemlerinin Kolaylaştırılmasına Yönelik Ön Veri Değişimine İlişkin Anlaşma'nın onaylanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.04.2024 Gündem
Türk Arama Kurtarma Ekibi Tayvan'da! 'Teknik yardım kabul edilen tek yabancı ekip'
Türk Arama Kurtarma Ekibi Tayvan'da! 'Teknik yardım kabul edilen tek yabancı ekip' Tayvan’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından 7 kişilik Türk arama kurtarma ekibi Tayvan’ın başkenti Taipei’ye geldi. Tayvanlı Bakan, "Türk ekibi Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek yabancı ekip” dedi.
6.04.2024 Dünya
7.4'lük depremle sarsılan ülke sadece Türkiye'den yardım talep etti: İHA ve drone'lar için ihtiyacımız var
7.4'lük depremle sarsılan ülke sadece Türkiye'den yardım talep etti: İHA ve drone'lar için ihtiyacımız var 7.4 şiddetindeki depremle sarsılan Tayvan sadece Türkiye'den gelecek yardımları kabul edeceğini açıkladı. İçişleri bakanı tarafından yapılan açıklamada bu kararın nedeni de duyuruldu.
6.04.2024 Dünya
'Kıyamet balığı' karaya vurdu! Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler
'Kıyamet balığı' karaya vurdu! Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler Tayvan'da son 25 yılın en büyük depremi geçtiğimiz günlerde yaşandı. 7.4'lük depremden tam 30 saat önce ise ortaya çıkan kıyamet balığı dünya medyasında ses getirdi.
6.04.2024 Dünya
Ülkeler ayrı olsa da refleksler aynı...
Ülkeler ayrı olsa da refleksler aynı... Tayvan’da meydana gelen 7.4 şiddetindeki depremde güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep ve Adana’daki hastanelerde görevli hemşirelerin yeni doğan servisinde kuvözlerdeki bebekleri korumak için seferber olmalarını akla getirdi.
6.04.2024 Dünya
Garsonluk yaptığı lokantada kurdu, 2.3 trilyon $'a koştu
Garsonluk yaptığı lokantada kurdu, 2.3 trilyon $'a koştu Amerikalı çip devi Nvidia'nın piyasa değeri 2.3 trilyon doları aşarken CEO Jensen Huang'ın serveti 82 milyar dolara tırmandı. Hayatı bir dönem ıslahevinde geçen Tayvan doğumlu Jensen Huang Nvidia'yı bir ara garsonluk yaptığı restoranda yemek yerken kurmuş!
5.04.2024 Milliyet Executive
Tayvan’da 7.2 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
Tayvan’da 7.2 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı Tayvan’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı en az 12’ye yükseldi.
5.04.2024 Haberler
Tayvan depremi: Can kaybı en az 12
Tayvan depremi: Can kaybı en az 12 Tayvan’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı en az 12’ye yükseldi.
5.04.2024 Dünya
Tayvan depreme nasıl bu kadar hazırlıklı olabildi?
Tayvan depreme nasıl bu kadar hazırlıklı olabildi? 2018'de yedi kişinin hayatını kaybettiği 6,4 büyüklüğündeki depremden sonra afete müdahale ve yardım için yerel yetkililerle, hükümet birimleri ve sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyon güçlendirildi.
5.04.2024 Dünya
Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem
Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem Japonya’da merkez üssü Fukushima eyaleti açıkları olan 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntı sonrası tsunami riskinin oluşmadığı açıklandı.
4.04.2024 Haberler
Tayvan’da 25 yılın en büyük depremi
Tayvan’da 25 yılın en büyük depremi Tayvan’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde en az 9 kişinin hayatını kaybettiği, 1000’den fazla kişininse yaralandığı bildirildi.
4.04.2024 Dünya
Şırnak Valiliği duyurdu! Bölgede geçici özel güvenlik bölgesi kararı
Şırnak Valiliği duyurdu! Bölgede geçici özel güvenlik bölgesi kararı Cudi Dağı bölgesinin 15 gün süreyle "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini, girişlerin yasaklandı.
3.04.2024 Gündem
Bakan Fidan, David Cameron ile görüştü
Bakan Fidan, David Cameron ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile görüştü.
3.04.2024 Dünya
Kentsel dönüşüme uygun olan dairelere talep yağıyor: Nedeni belli oldu
Kentsel dönüşüme uygun olan dairelere talep yağıyor: Nedeni belli oldu Türkiye genelinde bakanlık verilerine göre kentsel dönüşüm ile 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı. 400 bin bağımsız bölümün ise dönüşüm süreci devam ediyor. Gayrimenkul yatırımcıları da son dönemde özellikle kentsel dönüşüme girecek daireleri satın almak istiyor.
3.04.2024 Ekonomi
İçişleri Bakanlığı'na personel alımı yapılacak! İşte aranan şartlar...
İçişleri Bakanlığı'na personel alımı yapılacak! İşte aranan şartlar... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sözleşmeli personel alımıyla ilgili önemli bir paylaşım yaptı. Yerlikaya, bakanlığa alınacak personel ile ilgili detayları paylaştı.
3.04.2024 Gündem
Çağlayan Adliyesi'nde Van gerginliği! Polis müdahale etti
Çağlayan Adliyesi'nde Van gerginliği! Polis müdahale etti Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasını Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto etmek isteyen avukatlara polis müdahale etti. Müdahale sonrası 14 kişi gözaltına alındı.
3.04.2024 Gündem
Van'da yaşanan olaylar bugün de devam etti
Van'da yaşanan olaylar bugün de devam etti DEM Parti’nin, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alınması ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın AK Parti'ye verilmesiyle birlikte dün başlayan olaylar bugün de devam etti.
3.04.2024 Gündem
Tarih farklı, facia aynı! 29 kişiye mezar olan gece kulübünde ölümcül eksik
Tarih farklı, facia aynı! 29 kişiye mezar olan gece kulübünde ölümcül eksik İstanbul Gayrettepe’de yaşanan yangın faciası tarihte bir ilk değildi. 1982’de yine İstanbul Ataköy'deki gece kulübünde benzer bir yangın kayıtlara geçmiş ve saniyeler içinde pek çok kişi alevler arasında kalarak hayatını kaybetmişti. 2002 yılına dikkat çeken Prof. Dr. Füsun Demirel, "Eksikler var. Dayanımı yüzde 50 düşüyor" diyerek yangın ile yangının çıktığı binaya dair ölümcül gerçeği anlattı.
3.04.2024 Gündem
Köprüde 7.4 kabusu! Tayvan'da çeyrek asrın en şiddetli depremi: Dünya izliyor
Köprüde 7.4 kabusu! Tayvan'da çeyrek asrın en şiddetli depremi: Dünya izliyor Tayvan'ın doğu kıyılarında, ülkeyi son 25 yıldır etkileyen en büyük sarsıntı olan, 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı yerel saatle 07.58'de, yerin 15.5 kilometre altında gerçekleşti. En az dört kişi hayatını kaybederken en az 50 kişi ise yaralandı. Adayı 25 yıl içinde vuran en güçlü sarsıntı, büyük heyelanlarla sarsılan Tayvan'ın dağlık iç kesimlerinde de hissedildi.
3.04.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Tayvan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.