Siyaset TBMM Başkanı Şentop’tan FETÖ talimatı!

TBMM Başkanı Şentop’tan FETÖ talimatı!

19.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

OHAL Komisyonu, FETÖ'cü şüphesiyle açığa alınan 10 TBMM personelini görevine iade kararı verince TBMM Başkanı Şentop, bu kişiler hakkında yeniden suç duyurusunda bulundu. TBMM’den bir heyet de OHAL Komisyonu’nu ziyaret etti.

TBMM Başkanı Şentop’tan FETÖ talimatı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, FETÖ soruşturmaları ve ihraç kararlarında Meclis personelinin dikkatli olmasını istedi. FETÖ şüphelisi 10'a yakın personelin göreve iadesi üzerine harekete geçen Şentop'un talimatıyla OHAL Komisyonu'na bir heyet ziyaret gerçekleştirdi. OHAL görevlileri iade kararlarının objektif kriterlere göre karar verildiğini iletti. TBMM'de FETÖ'cü personelin belirlenmesi için oluşturulan tespit komisyonunun üyeleriyle görüşme gerçekleştirilerek ihraç kararları tek tek gözden geçirildi. MİT ve İçişleri Bakanlığı ile yeniden yazışmalar yapıldı.

Haberin Devamı

Milliyet’in edindiği bilgiye göre, OHAL Komisyonunun 10 TBMM personelin hakkında görevine iade kararı verdi. TBMM Başkanı Şentop da Meclis bürokrasisiyle bir toplantı yaptı. TBMM’nin FETÖ iltisakını gerekçe göstererek "memuriyetten atılması şart" diye rapor hazırladığı personelin işe dönmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Şentop, söz konusu personel hakkında yeniden suç duyurusunda bulundu.

Dosyalar raftan indi

TBMM bürokrasisi, geri dönüş kararları üzerine ihraç kararlarını raftan indirerek tek tek ele aldı. İade edilen 10 personel ve diğer ihraç kararlarına ilişkin MİT, Emniyet istihbarat birimleri raporları ile diğer kanıtlar gözden geçirildi.

Bu arada TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, TBMM’deki FETÖ’cü personelin belirlenmesi için oluşturulan ve ihraç kararı veren dört kişilik "tespit komisyonu" üyeleriyle görüşmeler yaptı. Tespit Komisyonu’nda Kumbuzoğlu'nun yanı sıra şimdi farklı görevlerde bulunan Genel Sekreter Yardımcıları Baki Ateş ve Erbay Kucet ile eski Hukuk İşleri Başkanı Cevdet Yaşar yer alıyordu. Kumbuzoğlu, Tespit Komisyonu üyeleriyle alınan kararlarda bir boşluk ve eksik olup olmadığı konusunda fikir alışverişinde bulundu. İhraç kararı verilen dosyalar gözden geçirildi.

Haberin Devamı

MİT’e yazı yazıldı

TBMM’deki personelin FETÖ’cü olup olmadığı konusunda hem güvenlik soruşturması yürüten ve bu doğrultusunda Meclis’e listeler gönderen MİT ile yeniden temas kuruldu. MİT ve Emniyet İstihbarat'a gönderilen yazılarda TBMM’de ihraç edilen veya edilme sürecinde olanların dosyalarında bir eksiklik oluşmaması için gerekli işlemler konusunda işbirliği istendi.

Objektif kriterlere göre karar veriliyor

TBMM heyetinin OHAL Komisyonu'na ziyareti martın ilk haftasında gerçekleştirildi. Bu ziyarette Meclis heyeti A.K. isimli personel özelinde iade kararı verilen 10 isim konusunda Meclis’in hassasiyetlerini anlattı. Heyet, OHAL Komisyonuna ihraç kararlarının verilmesi sürecinde TBMM ile iş birliği konusunu gündeme getirdi. OHAL Komisyonu görevlileri de kararlarını "objektif" kriterlere göre verdiklerini, verilen her iade kararının dosyadaki delillendirmelerle yapıldığını iletti.

Haberin Devamı

TBMM yönetimi, personel arasında hala FETÖ'cü olup olmadığı konusunda MİT'ten ve emniyet birimlerinden gelen raporlar doğrultusunda, yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor.