Tekirdağ Tekirdağ'ın Yöresel Yemekleri Yarıştı

Tekirdağ'ın Yöresel Yemekleri Yarıştı

17.04.2019 - 16:28 | Son Güncellenme:

Tekirdağ'ın yöresel yemekleri yarıştı

Tekirdağın Yöresel Yemekleri Yarıştı

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDA'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması düzenlendi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde 43'üncü Turizm Haftasıetkinlikleri kapsamında Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Abdullah Barut, ile vatandaşlar katıldı. Barut, "Milli kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan, sofralarımızın ve yemeklerimizin tanıtılması son yıllarda ihmal edilmiştir. Zengin mutfak kültürümüz adeta unutulmaya yüz tutmuştur. Geleneksel mutfak kültürümüzün damak tadı olan etli ve sebzeli yemeklerimiz, börek ve tatlılarımız adeta unutulmuş. Yemek kitaplarında yada sohbetler arasında sözde kalmışlardır" dedi.

Barut, 1854’ten sonra Tekirdağ ve çevresinde çok zengin bir mutfak kültürünün meydana geldiğini ifade ederek, "Bölgemizin genel mutfak lezzetlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara taşımak amacıyla yemek yarışması her yıl Turizm Haftası etkinlikleri içerisinde geleneksel hale gelmiştir. Amacımız genel damak tatlarımız yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaşılmasını sağlamaktır. Ancak bu etkinliklerle ikinci bir amacımız da şehrimize gelen misafirlerimize yerel lezzetlerimizin tanıtılması noktasında eksikliğini hissettiğimiz bir lokantanın açılması olacaktır. Bu noktada Tekirdağ Lokantacılar Pastacılar Odası'nca bir çalışma yapılması ve bu çalışmanın hayat bulmasını istiyoruz" dedi.

Yarışmada 55 yiyecek çeşidi, jüri üyeleri tarafından 5 kategoride değerlendirildi. Dereceye giren yemeklerin sahibine çeşitli ödüller verildi.