Siyaset TEKNOFEST’te son gün coşkusu

TEKNOFEST’te son gün coşkusu

24.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay, Türkiye’nin  teknolojide, havacılıkta, savunma sanayisinde ve sivil havacılık alanında çok  ciddi bir kalkışı başlattığını belirterek, “Uzun zamandan beri bunun altyapıları  devam ediyordu, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve kararlılığında devam  eden bir çalışmaydı. Artık bu organizasyon, bunun sonuçlarını aldığımız ve  gördüğümüz bir organizasyon. Bundan, bunu görmüş olmaktan sonra derece mutluyuz.”  dedi.

TEKNOFEST’te son gün coşkusu

Oktay, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin son gününde, festival alanını gezdi, yetkililerden bilgi aldı. Oktay, “Aslında değerlendirme, sahayı dolaştığınızda, sahayı gördüğünüzde, sesleri dinlediğinizde değerlendirme de kendi içerisinde aslında. Muhteşem bir ortam, muhteşem bir organizasyon. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, katılan firmalarımıza yürekten teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Soylu SİHA’yı yönetti

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in son gün etkinliklerine de yoğun ilgi oldu.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki festivale İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da geldi. Soylu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracı’nı (SİHA) komuta merkezinden yönetti. SİHA, festival alanı üzerinde uçarak görüntü çekti. Teknolojinin parası karşılığında dahi verilmemesinin ülkemiz lehine bir durum yarattığını söyleyen Soylu, “Onlar farklı şeylerle uğraşırken, biz bugün bunlarla uğraşıyoruz. Eskiden tam tersiydi. Dünya farklı şeylerle uğraşırken, biz kendi içimizdeki kaoslarla uğraşıyorduk. Şimdi iş tersine döndü. Milli, yerli üretimimizi çok daha iyi noktalara çıkarıyoruz. Kötü komşu ev sahibi yaptırır, bizi de ev sahibi yaptırıyorlar sağ olsunlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TEKNOFEST’te son gün coşkusu