Ekonomi ‘Tekstil ve giyime desteğe hazırız’

‘Tekstil ve giyime desteğe hazırız’

23.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, devletin, tekstil ve hazırgiyim sektörlerine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

‘Tekstil ve giyime desteğe hazırız’

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği’nin (İHKİB) sektörün başarılı firmalarını ödüllendirdiği törende konuşan Turagay, Türkiye’nin ihracatının 168 milyar dolara ulaştığını, hazır giyimin bunda yüzde 11 paya sahip olduğunu belirterek, “Tekstil bizim göz bebeğimiz, hazır giyim de bizim göz bebeğimiz. Devlet olarak, Ticaret Bakanlığı olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de tekstil ve hazır giyim sektöründe başarılı olan her iş insanının başka sektörlerde de başarılı olacağını söyledi. Genel ihracata ilişkin değerlendirmede de bulunan Gülle, Türkiye’nin 2019’u 180 milyar doların üstünde ihracatla tamamlamasını beklediklerini ifade ederek, “İhracatta hedef kısa sürede 200 milyar dolar” dedi.

140 bin ek istihdam

İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe ise sektörün 18 milyar dolar ihracat yaptığını belirttiği konuşmasında şunları kaydetti: “Gayri Safi Milli Hasıla’nın (GSMH) yüzde 2.5’ini, imalat sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 6’sını, imalatta işgücünün yüzde 14’ünü, toplam ihracatın yüzde 11’ini biz sağlıyoruz. Son 5 yıllık yatırım teşvik kapsamında yaratılan ilave 1 milyon istihdamın 140 binini biz sağladık.”

Haberin Devamı

Ödüller sahibini buldu

Ödül töreninde 59’u platin, 182’si altın olmak üzere toplamda 2 bin 248 firmaya ödülleri verildi. Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında 2018’in ilk 10 firması ise şöyle sıralandı:

1- LC Waikiki
2 - Şık Makas Giyim
3 - Fore Uluslararası Paz.
4 - Baykanlar Tekstil
5 - Koton
6 - Taypa Tekstil
7 - Baykan Dış Ticaret
8 - Talu Tekstil
9 - Mrm Konfeksiyon
10 - Üniteks Tekstil