SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Televizyon ünitesi dizaynları

Salon ya da oturma odalarımızın en göz önündeki noktası televizyonun olduğu yerdir. Peki televizyonun çevresini nasıl dizayn etmeliyim?

|

Televizyon çağında yaşıyoruz, dolayısıyla büyük çoğunluğumuzun evlerinde oturma odalarının merkezinde televizyonlarımız yer alıyor ve tüm dekorasyon televizyonun bulunduğu yer merkez olacak şekilde biçimleniyor. Hayatımızın çok fazla içinde olduğu için pek fark etmesek de aslında televizyonlar dekoratif açıdan pek de estetik nesneler değiller. Ama televizyonunuzu dekorasyonunuzla uyumlu hale getirip harika görünmesini sağlayacak yöntemler var! İşte o yöntemlerden bazıları...

Dokulu duvar dekorasyonu
( Rodrigo Maia Arquitetura / homify.com.tr)

Televizyonlar oturma odalarında çoğunlukla duvara monte ya da duvara dayalı bir TV ünitesinin üstünde yer alıyor. Salonunuzun ana odak noktasını oluşturan televizyon bölgesini güzelleştirmek için sıradan bir TV ünitesi seçmek yerine minimal ve duvarı kapamayan bir ünite tercih edebilir ve televizyonun arkasındaki duvarı hareketlendirebilirsiniz. Bunun için de dokulu duvar uygulamaları en ideal yöntemlerden biri.

Sıra dışı ve çarpıcı bir TV ünitesi
(Triplex Arquitetura / homify.com.tr)

Eğer duvarınızın dekorasyonu üzerine çalışmak yerine televizyon ünitesi ile oturma odanıza hem yeni bir mobilya katkısı yapmak hem de şık bir yaşam alanı oluşturmak istiyorsanız o halde çoğu salonda gördüğümüz sıradan ve alışılageldik TV ünitelerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Televizyonunuzun bulunduğu duvarı boydan boya kaplayan, rengiyle çarpıcı bir etki yaratan ve tasarımıyla hem fonksiyonel hem de etkileyici bir estetik oluşturan TV üniteleri tüm oturma odası dekorasyonunuzun karakteristik özelliklerini değiştirecektir.

Kütüphane ile kuvvetlenen dizaynlar
(Apartamento Leopoldo / homify.com.tr)

Kütüphane ve kitaplıklar bulundukları ortamlara her zaman sofistike bir etki ve ağırbaşlı bir estetik katarlar. Bu örnekte olduğu gibi etrafı raflarla çevrili bir televizyon da salonunuzda hiçbir zaman göze batan bir nesne olmayacak ve çevresindeki kitap ve diğer aksesuarlarla bütünleşerek hoş bir ahenk yaratacaktır.

Renklendirme etkisi
(Style Within / homify.com.tr)

Renklerin dekorasyon ve tasarımlar söz konusu olduğunda ne kadar kuvvetli etkileri olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki neden televizyonumuzun çevresinde de bu kuvvetli etkiden faydalanmayalım ki? Televizyonunuzun bulunduğu alanı dekorasyonunuz ile uyumlu bir renk ile canlandırırsanız çok daha yüksek enerjili bir atmosfer elde edebilirsiniz.

Sanatsal tasarımlar
(Tania Povoa / homify.com.tr)

Sanatsal dokunuşlar evlerimizde estetiği ve yaşam kalitesini arttırmak için her zaman ihtiyaç duyduğumuz türde dekoratif detaylardır. Televizyon odaklı bir yerleşimde de ana kural, televizyon kapalı olduğunda dikkat çekmeyecek şekilde yerleştirilmesidir. Ancak salon dekorasyonlarında ana odak noktası TV bölgesi olduğundan bunu başarabilmek için bazen bu örnekteki gibi sanatsal dokunuşlara ihtiyaç duyabiliriz.

Duvara gömme
(Cristina Menezes / homify.com.tr)

Dediğimiz gibi, televizyonunuz kapalı olduğu zaman ne kadar az göze çarpıyorsa iyi. Ancak tabii i, bunu yaparken televizyon izleme keyfinizi de göz önünde bulundurmanız şart. Duvara gömme bir televizyon, kapalıyken duvarla bütünleşirken, açıkken sinema keyfi veren harika dekorasyon fikirlerinden biri.

Geçiş sağlamak
(Isabela Lavanere / homify.com.tr)

Eğer televizyonunuzun asılı olduğu duvar açık renkliyse, televizyonunuz siyah olduğundan çok öne çıkan bir görünüm yaratır. Bunu engellemek içinse TV ile duvar arasında geçiş sağlayan bir panel yerleştirebilirsiniz.

Ahşap estetiği
(Juliana Baumhardt / homify.com.tr)

Rustik dokulardan hoşlanıyorsanız TV ünitenizi göz alıcı ahşap panellerden oluşturabilirsiniz. Diğer duvarlardan farklı bir kaplamaya sahip olan duvar televizyonu vurgularken aynı zamanda dikkati üzerine çekerek şık bir görünüm ortaya koyacaktır. Öte yandan ahşap malzemenin rustik dokusu da evinize daha huzurlu ve doğal bir katkıda bulunacak.


Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.