Siyaset TEM’e megabüs hattı vaat etti

TEM’e megabüs hattı vaat etti

21.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki ulaşım sorununu metro ağını geliştirerek ve TEM’de megabüs hattını devreye sokarak çözme vaadinde bulundu. İmamoğlu, ayrıca ulaşımı ucuzlatma sözü verdi.

TEM’e megabüs hattı vaat etti

İmamoğlu, dün ulaşım sorununa ilişkin projelerini ‘Ulaşım Çözümleri’ adlı basın toplantısıyla açıkladı. Metronun birincil öncelik olacağını belirten İmamoğlu, “Göreceksiniz 5 yıl içinde İstanbul’un trafik sorununda büyük bir rahatlama sağlayacağız. İlk yıl, projesi başlamış ancak o veya bu nedenle hizmete açılmayan bütün raylı sistem hatlarını tamamlayacağız. Sancaktepe, Başakşehir, Arnavutköy gibi kent merkezinin uzağında kalan ilçeleri de metro ağına entegre edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Gişeler dışarı

TEM Otoyolu’nun artık kent içi yola dönüştüğünü hatırlatan İmamoğlu, gişeleri mutlaka kentin dışına çıkaracaklarını söyledi. TEM’i toplu taşımayla güçlendireceklerini anlatan İmamoğlu, TEM’deki toplu taşıma projesine ise ‘Megabüs’ adını verdiklerini kaydetti. İmamaoğlu, Megabüs’ü şöyle tarif etti: “Bu hat, Başakşehir, Bağcılar, Esenler’den, Ümraniye, Sultanbeyli’ye kadar yaklaşık 3.5 milyona hizmet edecek. Böylelikle, mevcut metrobüs hattına olan talep azalacak ve bütünleşik iki ana aksla İstanbul halkı kentin bir ucundan diğerine konforlu bir şekilde hızla ulaşabilecek. Megabüs hattında, yerli ve temiz enerjili, hibrit teknolojisine uyumlu araçlar kullanacağız. İnsanlar konforlu seyahat edecek.”

Haberin Devamı

Sembolik ücret

İstanbul’da ulaşım ücretlerini sembolik değerlere düşürme sözü veren İmamoğlu, çocuklarda 6 yaş olan ücretsiz toplu ulaşımı 12 yaşa çıkaracağız. 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere doğumdan hemen sonra ücretsiz ulaşım kartı hediye edeceğiz. Öğrenci, aylık İstanbul Kartını 50 liraya düşüreceğiz. 25 yaşın altındaki tüm gençlerimiz, ‘Genç Kart’la yüzde 40 indirimden yararlanacak” dedi.

Yazarlar