Geri Dön

Tepsi kebabı tarifi

Antakya mutfağının en meşhur yemeklerinden bir tanesi olan tepsi kebabı nasıl yapılır? Et yemeklerini sevenlere muhteşem tepsi kebabı tarifi...

Tepsi kebabı tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo kıyma
2 domates
1 kırmızı biber
2 çarliston biber
1 soğan
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
Pulbiber, karabiber, kimyon, tuz

Döşemek için:
3 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Sosu için:
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Süslemek için:
3-4 domates
3-4 çarliston biber

Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

Bütün kıymalı harç malzemelerini robota çekin.

Ayrı bir kapta piyazlık doğradığınız soğanları salça ve sıvıyağla karıştırın, tepsiye döşeyin.

Üzerine kıymalı harç döküp yayın.

Bir kapta salça, su ve sıvıyağı karıştırıp kıymalı harcın üzerine gezdirerek dökün.

Domates ve biberleri dilimleyip kebabınızı süsledikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber