Siyaset ‘Terör koridorunu mutlaka yıkacağız’

‘Terör koridorunu mutlaka yıkacağız’

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin sınırlarının dibinde terör oluşumuna göz yummayacağını tekrarlayan Erdoğan, “İstikbalimiz ve istiklalimiz  söz konusu olduğunda kimseyi gözümüz görmez. Bu terör oluşumuna bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa ertesi gün ama yakında mutlaka ağır bir darbe vuracağız” dedi.

‘Terör koridorunu mutlaka yıkacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de Fırat’ın doğusu ile ilgili verilen sözlere hatırlatarak, “Fırat’ın doğusundaki terör örgütüne sunulan desteğin eksilmesini bekliyoruz. Bu terör oluşumuna bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa ertesi gün, ama yakında mutlaka ağır bir darbe vuracağız. İstiklal ve İstikbal söz konusu olunca kimseyi gözümüz görmez” dedi. Erdoğan, partisinin Burdur mitinginde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

SALDA’YA ÇEVRE KORUMA: Şimdi size çok farklı müjde veriyorum Salda Gölü’nü Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan ediyor, kıyısında da 300 bin metrekarelik bir millet bahçesi oluşturuyoruz. Bütün bunların hepsi belediyelerin icrası değil, hükümet olarak bizim icramız olacak.

81 İLDE: Patlıcan, patates, soğan vesaire bunlarda üzdüler değil mi? Biz de ne yaptık anında çadırları, tanzim satışları kurduk mu kurduk? Bunları daha da geliştiriyoruz, genişletiyoruz. Seçim sonrası eğer bu mantık devam ederse bu işi TESKOMB, TESK bunlarla oturacağız konuşacağız 81 vilayetin tamamında bu işi uygulamaya koyacağız. Milletimizi üzene biz tahammül edemeyiz.

KUŞATMAYA KALKTILAR: Tüm oyunları birer birer bozduk. Şimdi yeni bir mücadelenin içindeyiz. Bu defa sınırlarımıza dayandılar. Önce DEAŞ denilen proje örgütü üzerimize saldılar. Biz Fırat Kalkanı Harekatı ile bu örgütü tepeleyip geçince bir başka örgütü öne sürdüler. PKK’nın Suriye kolu olan YPG-PYD vasıtasıyla sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya kalktılar. Zeytin Dalı Harekatı ile bu zinciri de kırdık, İdlib mutabakatıyla ülkemize yönelik yeni bir mülteci dalgasının önüne geçtik. Şu an itibariyle bu mültecilerden 310 bin Suriyeliyi güvenli hale getirdiğimiz bölgelere geri gönderdik.

Haberin Devamı

RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ: Fakat asıl çözmemiz gereken mesele Münbiç ve Fırat’ın doğusudur. Bu bölgeleri terör örgütünden temizlediğimizde milyonlarca Suriyelinin güvenle evlerine döneceğini biliyoruz. Biz bu bölgede bir terör yapılanmasına kesinlikle izin vermeyeceğimizi defalarca söyledik. Türkiye sınırlarının dibinde bir terör oluşumuna göz yummayacak, rıza göstermeyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun bu terör koridorunu yıkacağız.

KİMSEYİ GÖZÜMÜZ GÖRMEZ: Biz bu terör oluşumuna bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa ertesi gün ama yakında mutlaka ağır bir darbe vuracağız. Mesele Suriye meselesi değil, Türkiye ve Türk milletinin beka meselesidir. İstiklal ve istikbal söz konusu olunca kimseyi gözümüz görmez.

YANIMIZDA YER ALAN KAZANIR: (İstiklal Marşı’ndan bir bölümü okuyarak) Biz de belki yarın, belki yarından da yakın ülkemize yönelik hayasız akınları durdurmak için harekete geçmekte kararlıyız. Kendi güvenlikleri için binlerce kilometre uzaktan operasyon yapmaya gelenler kendilerini hak sahibi görüyor. Benim 911 kilometre sınırım var, her an tehdit altındayım. Ben müdahale etmeyeceğim. Var mı böyle 25 kuruşa simit? Türkiye’nin sınırları dibindeki güvenlik kaygılarını anlayışla karşılamak zorundadırlar. Terör örgütlerine destek verenler asıl kendi güvenliklerini tehlikeye atmış olurlar. Biz müttefiklerin güvenliğin istediğimiz gibi kendi güvenliğimiz için de gerekenleri yapmaktan asla geri durmayacağız. Tek isteğimiz bu haklı mücadelemize saygı duyulması destek verilmesidir. Şu gerçeği kimse unutmasın bu bölgede ancak Türkiye’yi karşısına alanlar değil yanına alanlar kazanır.

Haberin Devamı

‘Külliyede salep ikram ediyorum’

Erdoğan konuşmasında Burdur’un ünlü Bucak salebine atıfta bulunarak, “Salebi getirdiniz mi? Salep geldi mi Bucak’tan, yoksa validen alacağım. Eğer siz getirdiyseniz ne ala. Sizin saleplerle dünyayı salebe alıştırdım. Dünyadan kim geliyorsa külliyeye, onlara salep ikram ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Burdur Gölü’ne su takviyesi

Erdoğan, Burdur’daki CHP’li belediyeyi de eleştirerek, “Sizlerin 31 Mart’ta Burdur’un içme suyu, trafik, yol, otopark sorununu çözemeyen bu zihniyeti tasfiye edeceğinize inanıyorum... Burdur Gölü’nü takviye etmek için Büyük Menderes kaynaklarından su vereceğiz. Böylece ülkemizin bu tabiat harikası gölündeki su çekilmesini telafi edeceğiz. Burdur şehir merkezi ve Bucak ilçe merkezine içme suyu temin edecek projeleri hazırladık” dedi. Erdoğan konuşmasına “Burdur’u, Burdurlu kardeşlerimizi özlemişim be!” diyerek başladı. Erdoğan, yöresel dille “31 Mart’ta netcenizi bilionuz mu, AK Parti decez gari” dedi.

‘Terör koridorunu mutlaka yıkacağız’

‘S-400’den niye vazgeçelim?’

Geçmişte ülkemizin sınırları DEAŞ ve PKK-YPG teröristleri tarafından tehdit edilmeye başlandığında müttefiklerimizden hava savunma sistemleri istedik. Ne oldu biliyor musunuz? Bize yeni hava savunma sistemleri verilmesi bir yana mevcut sistemlerin çoğu da geri çekildi. Bunun üzerine biz bir yandan sınırlarımızda teröristleri etkisiz hale getirecek operasyonları yürütürken diğer yandan da alternatif hava savunma sistemleri arayışına girdik. Rusya ile S-400 hava savunma sistemleri alma anlaşması bu arayışların bir neticesidir. Şayet bize ihtiyacımız olan sistemler müttefiklerimizce zamanında ve makul şartlarda verilmiş olsaydı buna ihtiyaç kalmayacaktı. Şimdi kalkmışlar bize S-400 almaktan vazgeçin diyorlar, niye vazgeçelim? Siz hâlâ bu sistemleri bize teknoloji transferiyle, ortak üretimle, finans desteğiyle verme konusunda herhangi bir adım atmış değilsiniz. Üstelik biz farklı sistemleri kullanma hakkına sahibiz. NATO yetkilileri bu durumun kendileri için herhangi bir sorun teşkil etmediğini açıkça söylediler. NATO üyesi Yunanistan’ın senelerdir S-300’leri var ona bir şey söylemiyorsun, Türkiye’ye söylüyorsun. Türkiye’nin böyle bir gerekçeyle eleştirilmesini asla haklı göremeyiz.

Haberin Devamı

‘Elmaları gönderelim’

CumhurbaşkanErdoğan, partisinin Isparta mitinginde de şu mesajları verdi:

ELMALARI GÖNDERELİM: Elmalar depolarda yığın halinde. Şimdi arkadaşlar bana söyledi. Hani açtık ya tanzim satışlar... İnşallah bunları da uygun, ucuz fiyatla oralardan vatandaşlarımıza ulaştıralım diyorum. Şimdi Hazine ve Maliye Bakanımı, Tarım ve Orman Bakanımı ve Ticaret Bakanımı arayacağım. Süratle İstanbul, Ankara ve bütün bu bölgelere elmaları gönderelim. Elma şifadır. Ispartalı çiftçi kardeşimin kilosunu 1 liraya sattığı meyveyi şayet -bu benim kanıma dokunuyor- İstanbul’daki, Ankara’daki vatandaşım 10-15 liraya evine götürüyorsa burada fırsatçılık var demektir, burada gerçekten ihanet var demektir. Kimse kusura bakmasın, bunun adı ticaret değil, vurgundur, soygundur.

KAÇACAK DELİK ARIYORLAR: PKK’dan DEAŞ’a ve FETÖ’ye kadar tüm terör örgütlerine tarihlerinin en ağır darbelerini vuruyoruz. Kaçacak delik arıyorlar. Şimdi de 735 teröristi güvenlik güçlerimiz yakaladı ve şimdi bunlar hesaba çekiliyor.

ADIMLARI ATACAĞIZ: Yeni bir hamlenin arifesindeyiz. Güney sınırımızı terörden arındıracak, mültecilerin dönebilecekleri güvenli bölgeler tesis edeceğiz, stratejilerimizi belirledik. Operasyonla ilgili hazırlıklarımızı, planlarımızı, stratejilerimizi belirledik. Çok yakında adımları atacağız.