Siyaset Teröristler TBMM’ye girmek için çalışmış

Teröristler TBMM’ye girmek için çalışmış

22.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, önceki gün Meclis personeliyle TBMM Personel Lokantası’nda düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar öncesinde konuşan Şentop, Meclis Başkanı seçilmesinin ardından hızlı bir süreçten geçtiklerini, Meclis’teki güzel görüntünün arka planında emek ve çalışma olduğuna dikkati çekti.

Teröristler TBMM’ye girmek için çalışmış

Şentop, “Meclis’in görünen yüzü var. Bütün bu görüntüyü ortaya çıkarabilmek için yoğun çalışan, 7 bin 600’ün üzerinde arkadaşımız bulunuyor. Onların emeklerinin her biri görünmüyor, toplamda görülüyor. TBMM olarak güzel görüntü oluşturabiliyorsak bunu hep beraber oluşturmuş oluyoruz” diye konuştu. DHKP-C’li teröristlerce TBMM’de gerçekleştirilmeye çalışılan eylemi hatırlatan Şentop, şöyle devam etti: “Bu eylemle aslında Meclis’e girmeye çalışan, göz diken bazı terörist grupların olduğu, bunların daha önceden çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı. Hamdolsun bir taraftan buradaki sistemin iyi çalıştığı test edilmiş oldu ama Allah korusun bir hata olmuş olsaydı, bu hepimize mal olacak, bedelini hepimizin ödeyeceği bir hataya dönüşecekti. Bu biraz güvenlikle ilgili bir konu ama bunun dışında bizim çok basit saydığımız birçok konu olabilir. Hepimiz çok basit hataların buradaki toplam çalışmadaki güzelliği bozabileceğinin farkında olmalıyız.”

Haberin Devamı

Öte yandan TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu da TBMM’de kadrolu 2 bin 178, sözleşmeli 2 bin 712 personel bulunduğunu, bin 640 danışman ve sekreter, bin 54 polisin görev yaptığını bildirdi.