Dünya THY’den göç için imza

THY’den göç için imza

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY), Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Göç Örgütü (International Organization for Migration-IOM) ile güvenli ve düzenli göçün desteklenmesi amacıyla uzun vadeli ortaklığa imza attı.

THY’den göç için imza

IOM’un Cenevre’deki merkezinde, örgütün Genel Direktörü William Swing ile THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı tarafından imzalanan anlaşmayla, söz konusu iş birliği, ilk etapta dünya genelindeki göçmenlere sunulan hizmetler hakkındaki pratik bilgileri telekomünikasyon teknolojisinin yaygın kullanımı üzerinden sağlayan göç uygulaması, “MigApp” üzerinde yoğunlaşıyor.

Haberin Devamı

Söz konusu anlaşmayla göçmen ticaretinin önlenmesi, sınır ötesi destek ve dokümantasyon konularında THY çalışanlarının ve ortaklarının olası eğitimi de dahil, menşe (kaynak) ülkelerdeki güvenli seyahat unsuruna ilişkin bilinçlendirme kampanyalarında daha etkin bir iş birliği hedefleniyor.

Gelecekte uygulamaya alınacak diğer iş birliği projeleri kapsamında, seyahat sağlık yardımı/ hareket öncesi sağlık taraması hizmetleri dahil olmak üzere göçmen sağlığı konusunda farklı çalışmalara da imza atılacak.