Ticaret

Ticaret

Son dakika ticaret haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ticaret gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ticaret haber sayfamızda...

Ticaret

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 79.130 ticaret haberi bulunmuştur.
Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze krizi küresel fay hatlarını tetikliyor
Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze krizi küresel fay hatlarını tetikliyor İstanbul'da Mısırlı mevkidaşı Şükri'yi ağırlayan Bakan Hakan Fidan, Gazze Şeridi'ndeki krizin yanı sıra Libya, Somali ve Sudan gibi başlıkların ele alındığını söyledi.
20.04.2024 Haberler
Maden faciasında can veren işçi 66 gün sonra toprağa verildi
Maden faciasında can veren işçi 66 gün sonra toprağa verildi Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan 9 işçiden, 66 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Adnan Keklik (42) toprağa verildi. Cenazeye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katıldı.
20.04.2024 Gündem
Gazze: Can kaybı 34 bini geride bıraktı
Gazze: Can kaybı 34 bini geride bıraktı İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 34 bin 49’a, yaralı sayısı ise 76 bin 901’e yükseldi.
20.04.2024 Dünya
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Batı'ya İsrail uyarısı: Bu daha başlangıç!
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Batı'ya İsrail uyarısı: Bu daha başlangıç! İstanbul'da Mısırlı mevkidaşı Şükri'yi ağırlayan Bakan Hakan Fidan, Gazze Şeridi'ndeki krizin yanı sıra Libya, Somali ve Sudan gibi başlıkların ele alındığını söyledi.
20.04.2024 Dünya
Ticaret Bakanlığı açıkladı: Firmalara 94 milyon TL ceza!
Ticaret Bakanlığı açıkladı: Firmalara 94 milyon TL ceza! Reklam Kurulu’nun 16 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen 344 sayılı toplantısında, tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlar ile haksız ticari uygulamalar incelendi.
20.04.2024 Ekonomi
İş aleminden 4’lü reform önerisi
İş aleminden 4’lü reform önerisi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, odanın meclis toplantısında, ekonomik programın başarısı ve kalıcı tek haneli düşük enflasyon için yapısal reformların da yakında gerçekleştirileceğine inandıklarını söyledi.
20.04.2024 Ekonomi
Dünya lezzetleri Türkiye’de buluştu
Dünya lezzetleri Türkiye’de buluştu Sabancı Topluluğu ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA Türk ve dünya mutfağının farklı lezzetlerini İstanbul Fulya CarrefourSA hiper mağazasında bir araya getirdi.
20.04.2024 Ekonomi
Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı! 'Bu bölge çok ciddi bir deprem bölgesi'
Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı! 'Bu bölge çok ciddi bir deprem bölgesi' Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yüzyılın felaketine neden olan 6 Şubat depremleriyle, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’da, depreme dirençli şehir yaratmak için herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi. Naci Görür, "Birden fazla İskenderun’u tehdit edecek deprem kaynağı var. Bu bölge çok ciddi bir deprem bölgesi. " dedi.
19.04.2024 Gündem
Ayhan Bora Kaplan'ın ifadesi ortaya çıktı: Biz ticaret yapıyoruz, para taşıyoruz
Ayhan Bora Kaplan'ın ifadesi ortaya çıktı: Biz ticaret yapıyoruz, para taşıyoruz Ankara'da, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan, mahkeme başkanının, yakalandığı aracın neden zırhlı olduğunu sorması üzerine, "Biz ticaret yapıyoruz, para taşıyoruz. Duyuyoruz haberlerde, adamı çevirmişler onu gasbetmişler, öldürmüşler. Benim arabama bomba atsanız dahi işlemez. Suç işlemek amaçlı değil bu araç. Kendimi tamamen savunma amaçlı" dedi.
19.04.2024 Gündem
ATO Başkanı Baran’dan kafe ve restoranları boykota ilişkin açıklama
ATO Başkanı Baran’dan kafe ve restoranları boykota ilişkin açıklama Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, hafta sonunda yapılacak kafe ve restoranları boykota ilişkin, "Ticaret hayatı bir bütündür ve fiyat artışlarıyla mücadeleye boykot ile değil ancak birlik ve beraberlik içinde katkı sağlanabilir" dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Türkiye ile Irak arasında bir ilk! Erdoğan'ın ziyaretinin perde arkası
Türkiye ile Irak arasında bir ilk! Erdoğan'ın ziyaretinin perde arkası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik Irak ziyaretinin iki ayağı olacak. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Erdoğan'ın ziyaretinin detaylarını aktardı.
19.04.2024 Gündem
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak Hepsiburada müşterilerine kendi çevrelerine ürün tavsiyesinde bulunarak gelir elde etme imkanı sunduğu “Link Gelir” programı ile Türkiye’de tavsiye ekonomisini büyütecek. Hedef 2024 içinde programa katılanlara toplamda 1 milyar TL kazandırmak.
19.04.2024 Advertorial
“Türkiye ve Tanzanya arasında yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi”
“Türkiye ve Tanzanya arasında yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi” Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İki ülke arasından yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi. Geçen yıl 350 milyon dolar olan karşılıklı ticaretimizin 1 milyar dolar hedefini yakalaması konusunda tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç sektörü gibi önemli fırsatlar bulunuyor” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
“21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır”
“21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tanzanya ile 2003 yılında yaklaşık 11 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 350 milyon dolar seviyesine yaklaşmıştır. Hedefimiz ise 1 milyar dolar olarak belirlendi. 21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
“Enflasyonla mücadele bir süreç, bu sürecin bir yılı geçeceğini sanmıyorum”
“Enflasyonla mücadele bir süreç, bu sürecin bir yılı geçeceğini sanmıyorum” Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirterek, “Enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşanıyor. Ancak bu bir süreç. Bir yılı geçeceğini sanmıyorum. Bu süreçte biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Hükümetimize, ekonomi yönetimine yürekten güveniyoruz ve destekliyoruz” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Pegasus 32 milyona yakın misafir ağırladı
Bakan Uraloğlu: Pegasus 32 milyona yakın misafir ağırladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Pegasus 2023 yılında tek başına 32 milyona yakın misafiri ağırladı. Bunların yaklaşık 12 milyonu iç hat, 20 milyonu da dış hat misafiriydi. Bu sayede 2023 yılında 2 milyar doların üstünde hizmet ihracatını ülkemize kazandırdı” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Ücretli çalışan sayısı arttı
Ücretli çalışan sayısı arttı Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1, aylık yüzde 0,6 arttı.
19.04.2024 Ekonomi
Kayısı ihracatı hız kesmiyor
Kayısı ihracatı hız kesmiyor Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Mart ayında 6 bin 191 kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilerek 37 milyon 358 bin dolar gelir elde edildiğini söyledi.
19.04.2024 Ekonomi
Ücretli çalışan sayısı arttı
Ücretli çalışan sayısı arttı Ücretli çalışan sayısı şubatta yıllık %4,1 arttı.
19.04.2024 Uzmanpara
İTO Başkanı Avdagiç’ten 4 yapısal reform önerisi
İTO Başkanı Avdagiç’ten 4 yapısal reform önerisi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İnanıyorum ki ekonomik programın başarısı ve kalıcı tek haneli düşük enflasyon için yapısal reformları da yakında gerçekleştireceğiz. Özellikle 'vergileme, sanayinin rekabetçi dönüşümü, üretken finansman sistemi ve yatırım ortamının güçlendirilmesi' başta olmak üzere yapılacak yapısal reformlar ekonomimize taze güç verecektir" değerlendirmesinde bulundu.
19.04.2024 Ekonomi
Bonus, 18 milyon kullanıcıya ulaştı
Bonus, 18 milyon kullanıcıya ulaştı 24. yılını dolduran Garanti BBVA’nın kredi kartı Bonus, platformdaki 8 bankayla yaptığı iş birliği ile 18 milyon kullanıcıya ulaştı. Bankadan yapılan açıklamada, “Bonus halen Türkiye’de e-ticaret harcamalarında en çok tercih edilen kredi kartı olma özelliğini korurken, online platformlardaki her 4 alışverişten biri Bonus ile yapılıyor” denildi.
19.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti MKYK’da değişim mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti MKYK’da değişim mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MKYK toplantısının ana gündem maddesi yerel seçimler oldu. Erdoğan toplantıda parti yönetiminde değişim sinyali vererek, “Kimse layüsel değil, büyük değişim kongrede olacak” dedi.
19.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ticaret ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.