Ticaret

Ticaret

Son dakika ticaret haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ticaret gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ticaret haber sayfamızda...

Ticaret

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 78.928 ticaret haberi bulunmuştur.
Ekonomik güven endeksi belli oldu
Ekonomik güven endeksi belli oldu TÜİK kritik veriyi açıkladı. Ekonomik güven endeksi 100,0 oldu
28.03.2024 Ekonomi
Ekonomik güven endeksi arttı
Ekonomik güven endeksi arttı Ekonomik güven endeksi 2024 yılı Mart ayında 100 oldu.
28.03.2024 Uzmanpara
'142 milyon liralık uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi'
'142 milyon liralık uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi' İstanbul, İzmir, Van ve Artvin'de yaklaşık 142 milyon Türk lirası değerinde uyuşturucu ve gümrük kaçağı eşyanın ele geçirildi.
28.03.2024 Gündem
'Yen, dolar karşısında güçlenecek'
'Yen, dolar karşısında güçlenecek' Nomura Holdings'in Ticaret ve Yatırım Bankacılığı Başkanı Christopher Willcox, yenin bu yılın ilerleyen dönemlerinde dolar karşısında güçlenmesini bekliyor.
28.03.2024 Uzmanpara
Hazine'den 'altın' için yeni karar! Piyasayı nasıl etkileyecek? Ekonomist Hikmet Baydar cevapladı
Hazine'den 'altın' için yeni karar! Piyasayı nasıl etkileyecek? Ekonomist Hikmet Baydar cevapladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarına yönelik önemli bir adım attı. Buna göre Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edildi. Peki bu karar piyasayı nasıl etkileyecek? Ekonomist Hikmet Baydar merak edilenleri milliyet.com.tr'ye cevapladı.
28.03.2024 Ekonomi
Hızlı tüketim yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim yüzde 81 büyüdü Bilgi hizmetleri ve tüketici zekası şirketi NielsenIQ, Türkiye’de sigara ve alkol hariç FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini açıkladı.
28.03.2024 Ekonomi
Çin ABD’yi şikayet etti
Çin ABD’yi şikayet etti Çin, ABD’yi DTÖ’ye şikayet etti. Çin, ABD’nin 2022’de çıkardığı Enflasyonu Düşürme Yasası’ndaki iklim değişikliğiyle mücadele için yerli elektrikli araç üreticilerine yönelik sübvansiyonların rekabet kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle Dünya Ticaret Örgütüne (DTÖ) şikayette bulundu.
28.03.2024 Ekonomi
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti'
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti' New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' etkinliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın liderliğindeki 'sıfır atık' projesinin önemine vurgu yapıldı.
27.03.2024 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'altın' alımı için kritik karar!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'altın' alımı için kritik karar! Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.
27.03.2024 Ekonomi
'KOBİ OSB’ler Bursa’yı çok daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacak'
'KOBİ OSB’ler Bursa’yı çok daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacak' Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, imalatçı firmaların uzun yıllardan bu yana dile getirdikleri KOBİ OSB projesinin BTSO ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kentin geleceği için dönüm noktası olacak stratejik bir hamleye dönüştüğünü söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
'Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz'
'Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedefliyoruz' AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 'KALBİMİZMİR: Tarihi Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi Projesi' adını verdikleri Kemeraltı Projesi'ni anlattı.
27.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda çift yönlü uçuşlar için tarih verdi
Bakan Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda çift yönlü uçuşlar için tarih verdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nın depremlere dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların 2026 yılı başında tamamlanacağını belirterek, “Benzer depremler yaşanması halinde dahi altyapı hasar görmeyecek şekilde yapılıyor” dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik'
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Van'da yapılan 'Turizm Master Planı' lansman toplantısına katıldı. Bakan Ersoy, "13 Mart'ta Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile ilk master plan lansmanımızı yaptık. Van'ın da Samsun'la birlikte bu alanda öncülük ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duydum. İl Turizm Master Planları yoğun bir sürecin sonunda şekilleniyor. Sonuç vermesi için titizlikle yürütülmesi gereken bir çalışma bu" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Sektörün profesyonelleri buluşuyor! Hedef 4 günde 4 milyar euroluk ticaret
Sektörün profesyonelleri buluşuyor! Hedef 4 günde 4 milyar euroluk ticaret Alanında dünyanın ikinci, Avrasya'nın en büyüğü unvanına sahip uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek.
27.03.2024 Ekonomi
Murat Kurum: Bayrampaşa Hali’ni baştan aşağı yenileyeceğiz
Murat Kurum: Bayrampaşa Hali’ni baştan aşağı yenileyeceğiz AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Murat Kurum, 1 Nisan itibariyle Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’nde de çalışmaların başlayacağını söyledi
27.03.2024 Gündem
Eşi seviyor diye ekti, yaprağını bile kaynatıp içen var! '10 ağaçla başladık, 3 ülkeye satıyoruz'
Eşi seviyor diye ekti, yaprağını bile kaynatıp içen var! '10 ağaçla başladık, 3 ülkeye satıyoruz' Tayland’ı çok seviyor, sık sık ziyaret ediyordu. Bu sevgisi Tayland’da değil ama Türkiye’de onu hayatının aşkıyla buluşturdu. 2012 yılında Taylandlı Thipphawan ile tanışıp evlenen Mustafa Uysal, 2020 yılında Kovid-19 nedeniyle herkes gibi eve kapanmak zorunda kaldı. Ancak bu durum Mustafa ve eşine, hiç beklemedikleri kadar iyi bir boyuta ulaşan yeni bir iş kapısı oldu.
27.03.2024 Yaşam
Mal beyanında olmayan 3 villayı kabul etti
Mal beyanında olmayan 3 villayı kabul etti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mal beyanında yer almayan Emirgan’daki 50 milyon dolar, yaklaşık 1.5 milyar lira değerindeki üç villanın şirketine ait olduğunu kabul etti.
27.03.2024 Gündem
Yapay zekada ‘yerli güç’ şart
Yapay zekada ‘yerli güç’ şart Oyun ve fintek alanlarının global girişimcilikte Türkiye’nin kozu olduğuna dikkat çeken Kurttepeli, yapay zeka işindeki yerli girişimlerin Türkiye’deki varlıklarını artırmaları gerektiğini söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
DMM'den İsrail’le ihracat açıklaması: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz
DMM'den İsrail’le ihracat açıklaması: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Türkiye'den İsrail'e barut, silah ve mühimmat ihracatı devam ediyor' iddiasının doğru olmadığı duyuruldu.
26.03.2024 Gündem
YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan seçim açıklaması! "Tüm bölgelerde kendi adaylarımızla seçime giriyoruz"
YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan seçim açıklaması! "Tüm bölgelerde kendi adaylarımızla seçime giriyoruz" Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara'da temaslarda bulundu. Erbakan "Bütün bölgelerde kendi adaylarımızla seçimlere giriyoruz" dedi.
26.03.2024 Gündem
İngiltere'de çiftçilerin protestosu: Hükümet, Brexit sonrası haklarımızı koruyamadı
İngiltere'de çiftçilerin protestosu: Hükümet, Brexit sonrası haklarımızı koruyamadı İngiliz çiftçiler, İngiltere ile Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkeler arasındaki Brexit sonrası ticaret anlaşmalarının kendilerinin artık rekabet edemeyecekleri ucuz ithalata kapı açtığı görüşünde.
26.03.2024 Dünya
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, " Burada da bazı ülkeler ‘vekil ülkeler’ olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor." dedi.
26.03.2024 Gündem
Hayatımız çeyrek asırdır çok daha temiz, çok daha hijyenik… İşte değişimin hikayesi!
Hayatımız çeyrek asırdır çok daha temiz, çok daha hijyenik… İşte değişimin hikayesi! Türkiye pazarına ilk yoğun kıvamlı çamaşır suyunu 1999 yılında getiren Domestos, 2024 yılı itibarıyla 25. yılını geride bırakarak hanelerin hijyen ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor. Bugün ülkemizde her 10 evden 7’sinde tercih edilen marka, çeşitli tüketici araştırmalarında da kendi kategorisinde öne çıkmayı başarıyor.
26.03.2024 Advertorial

Benzer Haber Etiketleri

Ticaret ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.