Tip 2 Diyabet

Tip 2 Diyabet

Son dakika tip 2 diyabet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tip 2 diyabet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tip 2 diyabet haber sayfamızda...

Tip 2 Diyabet

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.061 tip 2 diyabet haberi bulunmuştur.
‘Dünya çapında 1 milyardan fazla insan obez’: Son araştırma sağlıklı beslenme konusunda bize ne söylüyor?
‘Dünya çapında 1 milyardan fazla insan obez’: Son araştırma sağlıklı beslenme konusunda bize ne söylüyor? Bir araştırma, dünya çapında bir milyardan fazla insanın obez olduğunu öne sürdü.
1.03.2024 Dünya
Ultra ‘bombalar’
Ultra ‘bombalar’ 10 milyon kişinin incelendiği araştırmaya göre, “ultra işlenmiş gıda” denilen ve genellikle paketlenip ambalajlı satılan yiyecekler, tam 32 hastalığa neden olabiliyor.
1.03.2024 Dünya
Hava kirliliği şişmanlatıyor
Hava kirliliği şişmanlatıyor BBC’deki habere göre, hava kirliliğinin neden olduğu iltihaplanma vücudun metabolizmasını olumsuz etkiliyor, bu da kilo almaya neden oluyor.
15.02.2024 Gündem
Ölüm riski yüzde 34! Çok oturmayın kalp ‘tekliyor’
Ölüm riski yüzde 34! Çok oturmayın kalp ‘tekliyor’ Masa başında uzun süre oturup çalışmayı bir hayat tarzı haline getirmenin, kalp hastalıklarından ölme riskini yüzde 34’e kadar yükselttiği ortaya çıktı. Uzmanlar, böyle oturanlara sık sık kalkıp hareket etmelerini tavsiye etti.
21.01.2024 Dünya
‘Hareket’ saatimiz: 16.00 - 20.00 arası... Bedenin zamanı
‘Hareket’ saatimiz: 16.00 - 20.00 arası... Bedenin zamanı Spor yapmak için günün en iyi zamanının saat 16.00 ila 20.00 arası olduğu ortaya çıktı. Bu saatler arasında spor yapmak hem performansı hem sağlığı olumlu etkiliyor.
8.01.2024 Dünya
Metabolik cerrahiyle tip 2 diyabete son
Metabolik cerrahiyle tip 2 diyabete son Dünyada her 6 saniyede bir kişi şeker hastalığı ve buna bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybediyor. Uygun hastalara yapılan metabolik cerrahi ameliyatı ile şeker hastalığından kurtulma ihtimali bulunmaktadır.
9.12.2023 Pazar
Ev yapımı zeytinler yumuşuyorsa böyle saklayın! Aylarca taş gibi kalıyor
Ev yapımı zeytinler yumuşuyorsa böyle saklayın! Aylarca taş gibi kalıyor Evde zeytini yumuşamadan saklamak da yapımı kadar zor. Zeytinleri evde yaparken ortaya çıkan problemlerden birisi yumuşama. Eğer evde zeytin yaparken yumuşuyorsa bu yöntemi deneyin. Zeytinleriz böylelikle taş gibi kalacak.
5.12.2023 Püf Noktası
Diyabete karşı saatte 6 km yürü
Diyabete karşı saatte 6 km yürü Uluslararası bir araştırmada, saatte 6 kilometreden daha hızlı yürüyenlerin “tip 2 diyabete” yakalanma riski yüzde 39 daha düşük çıktı.
30.11.2023 Dünya
90 dakika az uyku diyabet için risk
90 dakika az uyku diyabet için risk  Yeni bir araştırma, 6 hafta boyunca her gece 90 dakika az uyuyan kadınların insülin direncinin artmasıyla diyabete (şeker hastalığı) yakalanma riskinin yükseldiğini ortaya çıkardı.
15.11.2023 Dünya
Usta çorbacıdan domates çorbası tarifi! Bu yöntemle tam kıvamında oluyor
Usta çorbacıdan domates çorbası tarifi! Bu yöntemle tam kıvamında oluyor Domates, C vitamini, likopen ve antioksidanlar açısından zengin bir sebzedir. Kendisi gibi çorbası da oldukça faydalıdır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu çorbanın kıvamını doğru tutturmak zordur. İşte usta çorbacı domates çorbasına dair püf noktalarını paylaştı…
13.11.2023 Yemek
Obezite: Yağ dokusunun kanseri
Obezite: Yağ dokusunun kanseri Kanser, kontrolsüz hücre çoğalmasıdır. Obezite de göbek etrafında, kalçalarda, kol ve bacaklarda, daha da önemlisi iç organlarda yağın aşırı oranda birikmesine bağlı olarak ortaya çıkan çağın hastalığıdır.
11.11.2023 Pazar
Haftada iki kez yemek bile tip 2 diyabet riskini artırıyor: Etin azı karar çoğu ise zarar!
Haftada iki kez yemek bile tip 2 diyabet riskini artırıyor: Etin azı karar çoğu ise zarar! Harvard Üniversitesi araştırmasına göre, haftada sadece iki kez “kırmızı et” yemek dahi tip 2 diyabet riskini yükseltiyor. Bir kez yeterli! Kırmızı etin yerine kabuklu yemiş ve baklagil konulmalı.
21.10.2023 Dünya
Yaşlanmayı önlüyor, metabolizmayı dengeliyor! Hormon dengesini korumanın 5 faydası
Yaşlanmayı önlüyor, metabolizmayı dengeliyor! Hormon dengesini korumanın 5 faydası Hormonal dengenin korunmasının vücudumuzun sağlıklı işleyişi için hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ferit Sarı, “Hormonlar metabolizma, üreme, enerji düzenlemesi, ruh hali ve birçok diğer biyolojik sürecin kontrol edilmesine yardımcı olurlar” dedi.
18.10.2023 Genel Sağlık
Tarım zehri raporu açıklandı: Her yıl 11 bin kişiyi öldürüyor
Tarım zehri raporu açıklandı: Her yıl 11 bin kişiyi öldürüyor Tarım zehirlerinin kullanımına ilişkin raporda pestisitlerin de etkisiyle Parkinson, lösemi, akciğer, meme kanseri, tip 2 diyabet, astım, alerji, obezite ve hormon bozukluklarında dünyada ciddi artışlar olduğuna dikkat çekildi.
12.10.2023 Gündem
Diyabete karşı çay demleyin
Diyabete karşı çay demleyin Avustralyalı ve Çinli uzmanların araştırmasına göre, “demli çay” sağlıklı bir şekilde kan şekeri kontrolünü sağlayarak yetişkinlerde “tip 2 diyabet” riskini azaltıyor.
8.10.2023 Gündem
Gece kuşlarında diyabet riski yüksek
Gece kuşlarında diyabet riski yüksek Yeni bir araştırmaya göre, “gece kuşu” olarak da anılan geç yatıp geç kalkma uyku düzenine sahip olmak Tip 2 diyabetin yanı sıra bir dizi sağlıksız yaşam tarzı alışkanlığı geliştirme riskiyle ilişkili.
7.10.2023 Pazar
Türkiye'de Avrupa'dan daha fazla! 'Obezite ameliyatı estetik ameliyat gibi değil'
Türkiye'de Avrupa'dan daha fazla! 'Obezite ameliyatı estetik ameliyat gibi değil' Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi haline gelen obezite ile mücadele etmenin ameliyat dahil birçok farklı yolu var. Uzmanlar, obeziteden muzdarip kişilerin ameliyat kararından önce ameliyatsız yöntemleri denemeleri konusunda uyarıyor.
6.10.2023 Genel Sağlık
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35...
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35... Obezite tüm dünyada bir salgın gibi yayılıyor. Tüm dünyada 12 yıl sonra aşırı şişman kişi sayısının 4 milyarı bulması bekleniyor. Uzmanlar, Türkiye’de yüzde 35’i bulan obezitenin çocuklarda hızla yayıldığını söylüyor. Gıda güvenliği ve beslenme bilincinin ilkokulda ders olarak okutulmasını öneriyor.
14.09.2023 Gündem
Zayıflama iğnesi uyarısı! ‘Sonu hüsran olabilir’
Zayıflama iğnesi uyarısı! ‘Sonu hüsran olabilir’ Avrupa İlaç Ajansı (EMA), aralarında Ozempic’in de bulunduğu zayıflama aşılarının bazılarını, intiharla ilgili düşüncelere yol açtığı şüphesiyle inceleme altına almıştı.
18.08.2023 Gündem
Güçsüzleşen bağışıklık sistemine doping gibi gelecek olan 22 besin
Güçsüzleşen bağışıklık sistemine doping gibi gelecek olan 22 besin Güçsüzleşen bağışıklık sistemi oldukça vahim sonuçlara sebep oluyor. Örneğin daha kolay hastalanabiliyoruz çünkü güvenlik bariyeri olarak betimlediğimiz bağışıklık sistemi incelmiş ve tüm mikrop ve bakterilere açık hale gelmiştir. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
16.08.2023 Alternatif Tıp
Sağlık için günde 4 bin adım ideal
Sağlık için günde 4 bin adım ideal Yıllardır sağlıklı olmak için günde 10 bin adım atmak gerektiği söyleniyordu. Ama dünya çapındaki yeni araştırma, sağlık için günde 4 bin civarında adım atmanın yeterli olduğunu gösterdi.
10.08.2023 Genel Sağlık
İnsülin iğnesi buzdolabının neresinde saklanır? Diyabetliler için hayat kurtaran tavsiye
İnsülin iğnesi buzdolabının neresinde saklanır? Diyabetliler için hayat kurtaran tavsiye Özellikle tip 1 diyabet hastalarında yaz aylarında kan şekerinin aşırı düşmesi yani hipoglisemi sıklığının 3 kat arttığını söyleyen Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Savaş Karataş, diyabet hastalarına yaz aylarında hayat kurtaracak önerilerde bulundu.
3.08.2023 Genel Sağlık
Zayıflama iğnesi kanser yapabilir
Zayıflama iğnesi kanser yapabilir İnternette “zayıflatıcı ilaç” olarak satılan “Ozempic” adlı iğnenin doktor kontrolü dışında kullanılmasının mide felcine ve kansere neden olabileceği açıklandı.
29.07.2023 Gündem
Diyabet hastalarının sayısı 2050'de 1,3 milyarı aşabilir
Diyabet hastalarının sayısı 2050'de 1,3 milyarı aşabilir Diyabet konusunda yapılan son araştırmalara göre, hızla artan obezite ve sağlıkta yaygınlaşan eşitsizlikler nedeniyle dünya çapında diyabet hastalarının sayısı 2050 yılına kadar iki katından fazla artarak 1,3 milyarı aşabilir.
23.06.2023 Dünya
Şeker hastalığına ilaç oluyorlar: Diyabet hastalarının tüketmesi gereken besinler...
Şeker hastalığına ilaç oluyorlar: Diyabet hastalarının tüketmesi gereken besinler... Şeker hastalığı, kan şekerinin normal seviyelerin üzerine çıkmasıyla ortaya çıkan kronik bir rahatsızlıktır. Şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri ve şeker seviyesini dengeleyecek yiyecekler tüketmeleri çok önemlidir.
6.06.2023 Alternatif Tıp

Benzer Haber Etiketleri

Tip 2 Diyabet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.