Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Milli maç arası Galatasaray’a yaramadı. Fatih Terim, milli takımlarından sakat dönenlerle geç döndüklerinden dolayı yorgunluk yaşayan futbolcularından ötürü Bursaspor maçı öncesinde oldukça sıkıntılıydı. Nitekim bu problem maça da yansıdı ve sarı- kırmızılılar henüz 42.dakikada üç oyuncu değişikliği hakkını da doldurdular.

42 dakika içerisinde Serdar Aziz, Feghouli ve Fernando’yu sakatlıktan dolayı kenara almak zorunda kalan Terim’in hiçbir hamle şansı kalmadı. Öte yandan bu sakatlık şoku, sahadaki Galatasaraylı futbolcuları da moral bakımından olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

İlk yarıda çok etkisiz kalan sarı- kırmızılılar açısından Ömer Bayram’ın 57.dakikada adeta boş kaleye gönderemediği top kırılma noktası oldu. Çünkü bu pozisyondan kısa bir süre sonra penaltı pozisyonu ve ardından da Bursaspor’un golü geldi.

Galatasaraylı futbolcular, bu golden sonra bir süre oyundan tamamen koptular. Bursaspor bu kısa bölümde çok kolay bir biçimde net pozisyonlara girdi. Değerlendirilemeyen bu net pozisyonlar da yeşil- beyazlılar açısından kırılma anı oldu.

Gelgelelim bu anda Galatasaray’da Belhanda ve Eren Derdiyok gibi bazı futbolcular inisiyatif aldılar. Bu durum sarı- kırmızılıları hücumsal anlamda pozitif etkiledi. Nitekim sorumluluk alan futbolcuların başında gelen Belhanda’nın ortasına uçarak kafa vuran Eren Derdiyok, Galatasaray’ı resmen hayata döndürdü.

Sarı- kırmızılılar kalan bölümde galibiyet golünü de bulabilirlerdi. Ama yanlış tercihler, top kayıpları ve telaş buna engel oldu.

Bence Galatasaray açısından bu gecenin pozitif anlamdaki en önemli olaylarının başında, Belhanda’nın sorumluluk alarak ön plana çıkması ve skorun değişmesine katkı sağlaması geliyor. Çünkü Belhanda, sorumluluk almadığından dolayı Galatasaray’ın en çok eleştirilen isimlerinin başında yer alıyordu. Nitekim Faslı futbolcu, Bursaspor maçında da ikinci yarının ortalarına kadar yine vasat bir görüntü sergiledi. Hatta Bursaspor’un kazandığı penaltı da, onun kaptırdığı bir top sonrasında geldi. Ancak Belhanda, Bursaspor’un golünden bir süre sonra nihayet kendisinden beklenileni yaptı ve inisiyatif aldı. Bu da, Galatasaray’ın beraberliği yakalamasında etkili oldu. Kaldı ki Belhanda, yüzde yüzünü sahaya yansıtmadı. Sadece biraz hareketlenmesi, takımı ileri itmeye yetti. İşte Belhanda’dan beklenilen bu. Faslı futbolcu, daha fazla sorumluluk almalı.

Haberin Devamı

Öte yandan Eren Derdiyok’un golle dönmesi de Galatasaray açısından sevindirici oldu. Attığı golde pozisyonu takibi, zamanlaması ve topa uçuşu harikaydı. Eren attığı golün dışında da, ileride çok doğru işler yaptı. Skoru kabullenmeyişi ve hırsı da mükemmeldi. Eren şu anda Galatasaray’ın elindeki tek santrafor. Eren’in antrenmanlardan sonra yapacağı özel çalışmalarla kendisini geliştirmesi, hem kendisi hem de Galatasaray için çok iyi sonuçlar doğurabilir.

Galatasaray’daki sakatlık ve yorgunluk realitesi karşısında bu maç özelinde, Rodrigues gibi bazı futbolcuların performanslarını eleştirmek doğru olmayabilir. Ama özellikle genç Ömer Bayram’ın orta kalitesini yükseltmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Onun da bu anlamda özel çalışmalar yapması faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın bütün olumsuzlukların üst üste yaşandığı Bursaspor karşılaşmasından aldığı beraberliği, '' kazanılmış bir puan '' şeklinde değerlendirmek çok da yanlış olmayacaktır. Sarı- kırmızılılarda şimdi gözler Çarşamba akşamı Schalke ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçına çevrildi. Schalke maçı öncesinde Galatasaray’daki en büyük sorun sakat futbolcular. Umudumuz, her şeye rağmen sarı- kırmızılıların sahadan iyi bir sonuçla ayrılmaları. Schalke karşısında başarılar Galatasaray…

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari