Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray, hafta içerisinde kupada karşılaştığı rakibi karşısında yaptığı hataları ligde tekrarlamadı ve sahadan 3-0’lık bir galibiyetle ayrıldı.

Cezalı olan Luyindama’nın yerine stoperde Donk’a şans veren Fatih Terim, sarı- kırmızılıları 4-2-3-1 dizilişi ile sahaya sürdü. Fernando ve Belhanda’dan oluşan orta ikilinin önünde Emre Akbaba’nın yer aldığı bu sistem tıkır tıkır işledi ve önümüzdeki maçlar için de çok iyi bir referans oldu.

Sistemin iyi işleyen bir başka kolunu da kanatlar oluşturdu. Mariano oldukça etkili bir performans sergiledi. Linnes ise bence maçın adamıydı. Ömer Bayram ve Emre Taşdemir’in Nagatomo’nun yerini dolduramamaları nedeniyle yine sol bekte kendisine görev verilen Linnes harika bir maç çıkarttı. Başarılı futbolcu, üç golde de başrol oynayarak skora doğrudan katkı yaptı. Linnes, Galatasaray için çok büyük bir kazanç.

Haberin Devamı

Malatya karşısında bir gole imza atan Emre Akbaba, sakatlık dönüşü en iyi performansını sergiledi ve gelecek için umut verdi. Aynı şekilde Diagne de Galatasaray’a geldiği günden beri en iyi maçını oynadı. Ayrıca takımla da daha uyumlu bir görüntü sergiledi. Bu uyumun artması, Diagne’nin bundan sonraki maçlarda penaltı dışında da goller atmasını sağlayabilir.

Ancak Diagne ile Belhanda arasında son penaltı atışı öncesi yaşanan tartışma hoş olmadı. Böyle şeyler takım birliğine zarar verebilir. Bence teknik heyet de maç sonrası bu soruna hemen müdahale etmiştir.

Galatasaray açısından en büyük sorun, Marcao’nun sarı kart görerek cezalı duruma düşmesi oldu. Sarı- kırmızılılar, Fenerbahçe derbisine Luyindama ve Marcao’dan yoksun çıkacaklar. Bu, Galatasaray için büyük bir handikap olacak.

Oyunu kendi sahasında kabul edip, takım halinde savunma yapan Evkur Yeni Malatyaspor karşısında oldukça etkili bir futbol sergileyen Galatasaray, hak ettiği bir galibiyet aldı. Sarı- kırmızılılar bu galibiyetle, lider Başakşehir ile olan puan farkını maç fazlasıyla üçe indirdiler. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi, haftaya Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisinde Luyindama ve Marcao’nun oynamayacak olmaları sarı- kırmızılılar açısından çok büyük bir handikap.

Haberin Devamı

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi şampiyonluk yarışında belirleyici rol oynayacak. Centilmence bir derbi diliyorum…

https://twitter.com/tolgaersari