SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Topuk dikenine iyi gelen bitkiler nelerdir?

Topuk dikenine iyi gelen bitkiler nelerdir? Halk arasında oldukça merak edilen, topuk dikenine ne iyi gelir? sorusu araştırılıyor. Topuk kemiğinin altında bir çıkıntı meydana gelmesiyle oluşan, topuk dikeni için iyi gelen bitkiler...

|

Topuk kemiğinin altında oluşan ağrılı bir rahatsızlık olan, topuk dikeni için tedavi yöntemleri nelerdir? Topuk dikenini, doğal yollardan geçirmek mümkün mü?

TOPUK DİKENİNE NE İYİ GELİR?

Masaj ve soğuk uygulaması hastaların çoğuna iyi geliyor

Topuk dikeninin tedavisinde öncelikle; ağrı kesici kremler eşliğinde masaj ve soğuk uygulamalarına başvurulmaktadır. Masaj uygulaması ayak parmaklarını geriye çekerek topuk üzerine 5 dakika boyunca soğuk uyguladıktan sonra ağrı kesici kremler sürülerek yapılmalıdır.

Bu uygulama günde 4-5 defa tekrar edilmelidir. Masaj uygulamasıyla birlikte yumuşak tabanlı ayakkabı kullanılması sonucunda hastaların çoğunda ek tedaviye gerek kalmadan şikayetler geçmektedir. Burada unutulmaması gereken; topuk dikeninin yavaş yavaş başlayan bir hastalık olduğu gibi iyileşmesinin de 1 günde olmayacağıdır. Topuktaki ağrının geçmesi 3-4 hafta sürebilmektedir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.