Ekonomi Topyekûn Mücadele etikette görünsün

Topyekûn Mücadele etikette görünsün

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Topyekûn Mücadele etikette görünsün

Umutlu başladı...


Hükümet Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’nı daha açıklamadan, sadece “Yarın bunu bir toplantıyla duyuracağız” denildiği anda başta TOBB olmak üzere kimi kuruluş ve şirketlerin “Destekliyoruz” yönündeki ifadeleri...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın programın detaylarını anlattığı toplantı iş dünyasından yoğun katılım olması...

Toplantı sürerken enflasyonlamucadele.org.tr sitesindeki ‘Destekleyenler’ bölümünde şirket isimlerinin dakika dakika artması...

Toplantının ardından iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin, fikir önderlerinin, bu işin fedakarlık gerektirdiği ve kendilerinin buna hazır olduğunu vurgulamaları...

Dün her sektörden onlarca şirketin, “Biz de varız” demesi...

Umut güçleniyor. Tüketici, “Bu kez rahat bir nefes alacağız” diyor. Ama görmek de istiyor!

Programın bir logo ile desteklenmesi, kampanyaya katılan işyerlerinin vitrinlerine, girişlerine “Enflasyonla Topyekün Mücadele” alameti farikasının asılacak olması bu nedenle önemli. Böylece tüketici, kim bu kampanyada görebilecek.

Peki hangi ürünlerin fiyatı indirilmiş? Bunun da aynı alameti farikayla gösterilmesi gerek. Bu kampanya dahilindeki ürün etiketlerine “Enflasyonla Topyekün Mücadele” logosu konulmalı.

Zaten Ticaret Bakanlığı’nın son düzenlemesine göre bir ürünün fiyatı değiştiğinde etiketine fiyatın değişme tarihi de giriliyor. Bu logo da etikette yer alırsa tüketici görecek: Bu ürün kampanya dahilinde, fiyatı da şu tarihte değişmiş. İsterse değişmeden önceki fiyatı bulup karşılaştırabilecek. İçine sinerek o ürünü alabilecek.

Dürüst satıcı da haksız rekabetten korunmuş olacak.

Ekmeğimizin peşindeyiz!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve İstanbul Esnaf Odaları Birliği Başkanı Faik Elmas birlikte kameraların karşısına geçip, “İstanbul’da 200 gram ekmeğin fiyatı 1 lira, 250 gram ekmeğin fiyat 1.25 lira. Bu fiyatın üzerinde satılmayacak” dediler.

İstanbullular bu açıklama yapılmadan önce yaklaşık iki aydır 200 gram ekmeği 1.25 liraya, 250 gram ekmeği de 1.50 liraya alıyordu. Açıklamanın üzerinden bir hafta geçti. Her akşam eve giderken uğradığım fırından ekmeği 1.50 liraya alıyorum.

Geçen gün bir vatandaş, fırıncıya fiyatın neden inmediğini soracak oldu, fırıncı, “O dediğin 200 gram ekmek fiyatı, bizimki 250 gram” yanıtını verdi. Hem pahalı hem de kandırmacalı yani.

Ama belediye ekiplerinin fırınları denetlediğini biliyorum, sıra bizim sokağa da gelecek elbet!