Trabzonspor Trabzonspor'da Caleb Ekuban imzayı attı

Trabzonspor'da Caleb Ekuban imzayı attı

29.08.2018 - 11:16 | Son Güncellenme:

Trabzonspor anlaşmaya vardığı Gana asıllı İtalyan forvet Calep Ekuban ile resmi sözleşme imzaladı.

Trabzonsporda Caleb Ekuban imzayı attı

24 yaşındaki futbolcunun İngiliz Leeds United kulübünden satın alma opsiyonlu kiralık olarak transfer edildiğini KAP'a bildiren bordo mavili kulüp, Faroz Balıkçı Limanı'nda imza töreni düzenledi.

Haberin Devamı

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu'nun da yer aldığı imza töreninde ilk olarak konuşan Hacısalihoğlu “Sizlerde takip ediyorsunuz, Trabzonspor imza törenlerini çeşitli tarihi ve turistik mekanlarda yaparak sadece futbol olarak değil Trabzon’un tanıtımı açısından hizmet etmek amacındadır.

Faroz, Trabzon için çok önemli bir mekan. Çok önemli bir semt. Türkiye’deki bir çok şehirden daha fazla tanınan mahalle. Trabzon futbolu için Faroz’un ayrı bir önemi vardır. Çok önemli oyuncular, Trabzonspor’u yapan çok önemli oyuncular bu mahalleden yetişti. Şenol, Necati, Ali Kemal, Osman, Serdar, Hami ve diğer genç bazı kardeşlerimiz burada yetişti. Biliyorsunuz kendi mahallesine ait folklorik faaileyit olan mahalle. Kolbastı Faroz Kolbastı’sıdır, buradan çıkmıştır."
Bizde oyuncumuzu katarak Trabzonspor’un faaliyetlerine hareketlerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Faroz’da bu imza törenini yapılması çok manidardır. Inşallah Trabzonspor’a faydalı hizmetler yapacak. Sizleri ve Trabzonspor severleri mutlu odecektir” dedi.
'Tercihimin ne kadar doğru olduğunu gördüm'
Ekuban ise, “Kulübümüze ve bütün yöneticilerimize beni buraya getirdikleri ve fırsat verdikleri için teşekkür ediyorum. Trabzonspor’un bana ilgisi duyduğunda buranın büyük kulüp olduğunu biliyordum. Geldiğimde tarihini anlatıldı. Tercihimin ne kadar doğru olduğunu gördüm. Burada oynamak için sabırsızlanıyorum” dedi.
Trabzonsporda Caleb Ekuban imzayı attı
'Tamamen fit durumdayım'
Geçen yıl yaşadığı performans düşüklüğü ile ilgili olarak ise Ekuban, “Futbolu biliyorsunuz, bazen en yukarlarda bazı sakatlıklar ve yaşadığımız sorunlardan dolayı istediğiniz performansı gösteremezsiniz. Ben de geçen seneyi yaşadığım sakatlıklardan dolayı kötü bir sezon olduğunu söyleyebilirim. Ama şu anda tamamen fit durumdayım. Takıma katkı yapmak için hazırlıklarımı yaptım” dedi.
'Gelmeden Doukara'dan bilgi aldım'
Türkiye’ye gelmeden once referans olarak aldığı futbolcular var mı sorusuna, Ekuban, “Şu an Antalyaspor’da oynamakta olan Doukara, eski takım arkadaşım. Gelmeden once fikirlerini sordum. O da bana kesinlikle gelmem gerektiğini söyledi. Çok büyük takım olduğunu söyledi. Türkiye’nin her yerinde taraftarları olduğunu söyledi. Bende onun fikirleri ile kendi fikirlerimi kattıktan sonar buraya gelmenin ne kedar doğru bir fikir olduğunu anladım” diye konuştu.
Burak Yılmaz ve Rodallega
Burak Yılmaz ve Rodallega ile ilgili olarak ise Ekuban, “Harika oyuncular. Harika futbolcular. Bende onların burada yaptıklarını belki daha ilerde yapmak adına buradayım. Onlardan bir şeyler öğrenmek adına buradayım. Belki onlarda daha fazlasını yapmak için elimden gelen mücadeleyi göstereceğim” ifadelerini konuştu.
Transfere ara veriyoruz
Asbaşkan Hacısalihoğlu ise, “Trabzon’da, tanıtılacak tarihi vevturistik yer çok. O nedenle Trabzonspor’da transfer bitmez. Ne kadar surer, gelecek sene de tanıtma imkanı olsun, belki bir kısmını ara döneme belki bir kısmını sezon sonuna bırakırız. Şimdilik transfere bir durgunluk ara dönemi verildi diyebiliriz. Sürpriz bir durum olmazsa, pek katılım olmaz. Bu arada belki atladığımız unuttuğumuz durum var. Bu imza törenlerinin düzenlemesini Trabzon’un çok önemli yönetmeni, Trabzonluların gurur duyduğu ağabeyimiz kardeşimiz Aytekin Çakmak bey yapıyor. Trabzonspor’a katkıda bulunuyor. Onada teşekkür ediyorum. İnşallah, çok daha başarılı çok daha mutlu olduğumuz günlerde Trabzonspor’un kutlamalarını birlikte yapmak o düzenlemeleri birlikte yapma yararlanma şansını yakalarız”

Yazarlar