Fransa Ligue 1 Transfer uzmanı

Transfer uzmanı

14.08.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Monaco’nun son yıllarda transferde elde ettiği başarı dikkatlerden kaçmadı, Fransa temsilcisi Mbappe başta olmak üzere sattığı isimlerle adeta uzmanlaştı.

Transfer uzmanı

CELAL UMUT EREN

Fransa’da Monaco’nun transfer başarısı adeta büyük beğeni topluyor. Son 2 yıllık süreçte Monaco’nun ortaya koyduğu rakamlar, tüm kulüplere bir ders niteliği taşıdı.

Haberin Devamı

Fransa basınında yer alan araştırmada, Monaco’nun Kylian Mbappe başta olmak üzere son dönemdeki transferlerden elde ettiği gelirler dikkat çekti.

Özellikle Mbappe’yi hiç para ödemeden yetiştirip, yıldızlaştıran Monaco, PSG’ye satışından tam 135 milyon euro kazanmasını bildi. Daha sonra ise Thomas Lemar’ı sadece 4 milyon euro bonservisle alıp, 70 milyon euroya Atletico Madrid’e satması da bir diğer örnek oldu.

Benjamin Mendy’yi de Manchester City’ye 57.5 milyon euroya satan Monaco, sadece 13 milyon euroluk bir bedel ödemişti. Fabinho’yu da 45 milyon euroya Liverpool için elden çıkaran Fransa temsilcisi, 6 milyon euro bonservis vermişti. Bernardo Silva’yı da 15.7 milyon euro ile transfer eden Monaco, Manchester City’ye 50 milyon euroya gönderdi.

Haberin Devamı

Tüm bu transferler hesaplandığında Fransa Ligue 1 takımı; Mbappe’den 135, Lemar’dan 66, Mendy’den 44.5, Fabinho’dan 39 ve Bernardo Silva’dan 34.3 milyon euro elde etti.